Vágólapra másolva!
Az amerikai Christian Colemant máris az új Usain Boltnak kiáltották ki, amely bár erős túlzás, de az tény, hogy gyorsabb 21 évesen, mint amilyen gyors volt ugyancsak 21 évesen a jamaicai sprinter.

Christian Coleman 9,82 másodperccel a világ idei legjobbját érte el 100 méteres síkfutásban az amerikai egyetemi bajnokság elődöntőjében, az amerikaiak közül csak hárman futottak jobb időt nála a klasszikus távon: Tyson Gay, Justin Gatlin és Maurice Green.

Coleman a jövő nagy sprintere? Forrás: Instagram/Christian Coleman

De Usain Bolt világrekordja sincs beláthatatlan távolságra (0,24 másodpercre), már csak azért sem, mert a jamaicai sprinter a 10 másodperces álomhatárt három hónappal 22. születésnapja előtt tudta átlépni először (Coleman márciusban töltötte be a 21-et).

"Csak be kijöttem a pályára, és be akartam jutni a döntőbe - kezdte a szerdai futása után Coleman. - A rajtom jól sikerült, és utána csak az jért a fejemben, hogy minél előbb a célba érjek.

Coleman elárulta, hogy az elmúlt hónapokban nagyon sokat foglalkozott vele Justin Gatlin, ő volt az utolsó amerikai Coleman előtt, aki az amerikai fedett pályás bajnokságon a 60 és a 200 métert is meg tudta nyerni még 2002-ben.

Gyönyörű stílusban fut:

#ItsLevels #Blessed #GodSpeed

Christian Coleman (@_coleman2) által megosztott bejegyzés,

"Próbálom ugyanazt az utat bejárni, amit ő. Persze ettől még messze vagyok, de nagyon sok jó tanácsot adott már eddig is."

Az amerikai rekordot 100 méteren Tyson Gay tartja 9,69 másodperccel, de a szakemberek szerint Coleman rövidesen átírja a csúcsot.