Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Federer egyszer még a csúcsra érhet

Roger Federer, tenisz
Switzerland's Roger Federer gestures during his men's singles semi-final match against Serbia's Novak Djokovic on day eleven of the 2016 Australian Open tennis tournament in Melbourne on January 28, 2016. AFP PHOTO / GREG WOOD
Vágólapra másolva!
Korábbi edzője, Stefan Edberg szerint Roger Federer, a svájciak klasszis teniszezője még képes lehet nagy eredményt elérni, noha 2002 óta először nincs a legjobb tíz között a világranglistán.

A 35 éves sztárjátékos legutóbb júliusban lépett pályára, azóta pihen és megpróbál teljesen felépülni a térdműtéte után, hogy megfelelő állapotban legyen a januári Australian Openen.

A rangsorban jelenleg 16. Federer legutóbb 2012-ben, Wimbledonban nyert Grand Slam-tornát, és sokak szerint ezt az eredményt már nem tudja megismételni. A korábbi világelső Edberg azonban nem ért egyet ezzel.

Forrás: AFP/Greg Wood

"Az elmúlt években sikerülhetett volna neki, nagyon közel állt hozzá" - mondta az 50 éves svéd szakember. "Az idő múlásával persze egyre nehezebb dolga lesz, hiszen már nem fiatal, de van remény.

Federer és Edberg 2014 elejétől két évig dolgozott együtt.

Mindent egy helyen az Eb-ről