Vágólapra másolva!
Május óta nem edzett a nehézsúlyú bokszvilágbajnok Tyson Fury, aki saját bevallása szerint évek óta mentális problémákkal küzd.

és mellé kokainoztam. Azt mondják, bipoláris depresszióban szenvedek, azt remélem, valaki megöl engem, mielőtt én ölöm meg magam. Nem tudok mit kezdeni a depresszióval, az egyetlen dolog, ami segített, hogy annyira leittam magam, hogy már nem voltam tudatomnál" - hangzott Fury megrázó nyilatkozata a Rolling Stone magazinnak.

Élete egyik legnehezebb időszakát éli Forrás: AFP

Visszavonult, aztán mégsem

A 28 éves bokszoló a hét elején egy obszcén üzenetben bejelenttette a visszavonulását, de pár óra múlva mindezt viccnek minősítette. A mind a 25 profi mérkőzését megnyerő Fury tavaly novemberben pontozással legyőzte Vlagyimir Klicskót, akitől így a WBA, az IBF, a WBO és az IBO vb-címét is elvette.

A visszavágót eredetileg júliusra tervezték, de Fury ezt sérülésre hivatkozta lemondta, majd az újabb kitűzött időpontot, az október 29-ét is törölték, mert Fury jelezte, nincs megfelelő állapotban. Azóta kiderült, hogy egy korábbi doppingvizsgálatnál pozitív mintát produkált, ami persze nem meglepő, hiszen hónapok óta kokainozott.

Megutálta a bokszot

Fury azt mondja, Klicsko legyőzése óta valóságos boszorkányüldözésben volt része, és mostanra megutálta a bokszot. Ennek ellenére azt tervezi, hogy visszatér, de edzője, egyben nagybátyja, Peter Fury szerint csak jövőre láthatjuk őt újra a ringben.