Vágólapra másolva!
Hosszas börtönévek után a múlt hónapban szabadlábra helyezték Ike Ibeabuchit. A ’90-es évek legnagyobb nehézsúlyú bokszígérete húsz veretlen meccs után nemi erőszak miatt került börtönbe. Most 43 évesen visszatérne.

Ibeabuchi 1994. október 13-án vívta első profi mérkőzését, 16 győzelem után pedig 1997. június 7-én jutott el oda, hogy a kaliforniai Arco Arénában megmérkőzhetett a WBC interkontinentális övéért David Tua (27-0) ellen.

A Profiboksz.hu korábbi portréja szerint a nehézsúly egyik legemlékezetesebb mérkőzését vívták egymással, és 12 menetben elképesztő statisztikát produkáltak.

Összesen 1730 ütést osztottak ki egymásnak,

amivel megelőzték Ali és Frazier 1591 ütését. Végül egyhangú pontozással Ibeabuchi nyerte a rendkívül szoros összecsapást, de a meccset követően iszonyatos fejfájásokra panaszkodott és nagyon rosszul érezte magát.

Ike Ibeabuchi, a bokszígéret Forrás: Boxrec.com

Túl sok pofont kapott

Az MRI-vizsgálat ugyan semmi rendelleneset nem mutatott ki, de Ibeabuchi nem ment pihenőre, és viselkedése teljesen megváltozott. Úgy tűnt, a sok beszedett ütés néhány agysejtjébe került, mert onnantól kezdve folyamatosan az újságok címlapjára került.

Előbb elrabolta az exbarátnője fiát és miután autóval egy oszlopnak hajtott, maradandó károsodást okozott a fiúnak. Fodrászánál nem fizetett, Cedric Kushner promótert késsel fenyegette, megsebesítette sparringpartnerét, Ezra Sellers, majd nem akart felszállni egy repülőgépre, mert szerinte démonok szállták meg a járművet.

Közben a ringben kiütötte Tim Rayt és Everton Davist, majd 1999. március 20-án Chris Byrd ellen meccselt, akit az ötödik menetben TKO-val legyőzött.

Nemi erőszak, börtön, visszatérés

1999 júliusában Las Vegasba repült, ahol szállodai szobájába rendelt és megerőszakolt egy táncoslányt. A rendőrök letartóztatták, majd nemi erőszakért elítélték. Hat alkalommal kérvényezte feltételes szabadlábra helyezését, de csak tavaly február 28-án engedték ki a nevadai börtönből, ám azonnal átadták az amerikai bevándorlási hivatalnak.

Ike Ibeabuchi, a visszatérésről álmodó bokszoló Forrás: Yahoo.com

16 év után idén novemberben került szabadlábra és a Yahoo.com értesülése szerint már meg is egyezett Manny Pacquiao tanácsadójával, Michael Konczcal. A tervek szerint április 9-én Pacquiao következő gálájának egyik előmérkőzésén ismét szorítóba lép.