Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Isztambulban ragadt az úszóválogatott

Széles Sándor
Széles Sándor, a magyar úszóválogatott mesteredzője instruálja az úszókat a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában
Vágólapra másolva!
A Magyar Úszószövetség szerint a Kazanyban kórházba kerülő Széles Sándort már vasárnap este hazaszállították. Az úszók azonban csak hétfőn este érnek haza, mert a csapat Isztambulban ragadt.

Ellentmondásos információink voltak arról, hogy az állítólag súlyos állapotban lévő Széles Sándort, Gyurta Dániel edzőjét hazahozták-e Magyarországra.

Nem duzzadt az erőtől

Gyárfás Tamás úgy hallotta, hogy magához tért, és már hazahozták az edzőt, de ezt nem állította biztosan. Az úszószövetség elnöke azt is elmondta, hogy Széles Sándorról nem mondhatni, hogy "erőtől duzzadó volt mostanában", de mindenképpen ki akart utazni Kazanyba, és ez az elnök szerint ki is járt neki.

Széles Sándor súlyos balesetet szenvedett Kazanyban Forrás: MTI/Rosta Tibor

Csurka Gergely, a Magyar Úszószövetség Sajtóbizottságának vezetője azt nem tudta megmondani, hogy Szélest hazahozták-e, de annyit elárult az Origónak, hogy az úszóválogatott lekéste az isztambuli átszállást, így csak este fog visszaérkezni a csapat Budapestre.

Hétfőn délelőtt aztán az MTI a magyar szövetségre hivatkozva azt írta, Szélest már vasárnap este hazaszállították, de részleteket ugyanakkor nem közölt az edző állapotáról.

Magyar orvos van mellette

Korábban arról írtunk, hogy várhatóan már vasárnap este hazaszállítják Budapestre Széles Sándor úszóedzőt, akit egy kazanyi kórházban ápolnak. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Gyurta Dániel edzőjének javult az állapota, de továbbra is súlyos. Az első hírek szerint a kazanyi kórházban magyar orvos volt mellette. Budapesten a Semmelweis Egyetem készült fel a fogadására.

A kazanyi úszó-vb eseményeiről bővebben itt olvashatnak.

Mindent egy helyen az Eb-ről