Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mourinho megkönnyezte Murrayt

José Mourinho, foci
UNITED KINGDOM, London : Chelsea football club's Portuguese manager Jose Mourinho watches Britain's Andy Murray play against Serbia's Viktor Troicki during their men's singles semi-final match at the ATP Aegon Championships tennis tournament at the Queen's Club in west London on June 20, 2015. AFP PHOTO / GLYN KIRK
Vágólapra másolva!
Jose Mourinho, a Chelsea labdarúgócsapatának edzője a Telegraphnak bevallotta, hogy elmorzsolt néhány könnycseppet a szeme sarkában, amikor Andy Murray véget vetett az angolok 77 éves kálváriájának, és 2013-ban megnyerte a wimbledoni tenisztornát.

A portugál futballtréner hatalmas teniszdrukker hírében áll, a jelenleg is zajló queensi tenisztornán is rendszeresen kint van, elsősorban azért, hogy összehasonlító jegyzeteket készítsem saját sportága és a tenisz kapcsán.

Pénteken a Gilles Muller felett aratott győzelem után találkozott is Murrayvel, de ott volt a szombati, játéknapon is, amikor a szerb Viktor Troicki elleni elődöntő eső miatt 3:3-as állásnál félbeszakadt. (Murray végül nemcsak azt a meccset, de a dél-afrikai Kevin Anderson elleni finálét is megnyerte.)

José Mourinho nagy teniszszurkoló Forrás: AFP/Glyn Kirk

"El kell mondanom, hogy megkönnyeztem, amikor Andy megnyerte a wimbledoni tornát. Ez számára sokkal többet jelentett minden addigi sikernél, szerintem tíz másik Grand Slam-győzelmet sem adna ezért az egyért. Ez több volt egyszerű diadalnál, hiszen ledöntötte a britek előtt álló pszichológiai falat. Biztos vagyok benne, hogy ez volt pályafutása csúcspontja, és én együtt örülhettem vele" - nyilatkozta.

Mindent egy helyen az Eb-ről