Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Liu Shaolin Sándor világbajnoki ezüstérmes!

Budapest, 2015. január 17.
Liu Shaolin Sándor a férfi 500 méteres táv győztese Knoch Viktor (b) és Burján Csaba között célba érkezés után a rövidpályás gyorskorcsolya magyar bajnokságon a Gyakorló Jégcsarnokban 2015. január 17-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. január 17. Liu Shaolin Sándor a férfi 500 méteres táv győztese Knoch Viktor (b) és Burján Csaba között célba érkezés után a rövidpályás gyorskorcsolya magyar bajnokságon a Gyakorló Jégcsarnokban 2015. január 17-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Liu Shaolin Sándor ezüstérmet nyert 500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók Moszkvában zajló világbajnokságának szombati napján. A 19 éves versenyző ezzel sporttörténelmet írt, magyar rövidpályás gyorskorcsolyázónak ugyanis még soha nem sikerült érmet nyernie felnőtt vb-n.

Liu Shaolin a nemzetközi szövetség (ISU) honlapja szerint a döntőben a kínai Vu Ta-csing mögött, s a szintén kínai Han Tian-jut, valamint a holland Sjinkie Knegtet megelőzve ért célba másodikként.

A Sportország SC korcsolyázója 1500-on hetedik lett, így a két távon összesen 23 pontot gyűjtött, s az egyéni összetett pontversenyben a negyedik helyen áll a vasárnapi 1000 méteres versenyek előtt.

Liu Shaolin Sándor (középen) Forrás: MTI/Illyés Tibor

A férfiak mezőnyének másik magyar tagja, Knoch Viktor 1500 méteren 13., 500-on pedig nyolcadik lett, utóbbiért egy pontot kapott, így az összetettben tizenegyedik. A vasárnapi 3000 méteres szuperdöntőben - amely az egyéni összetett vb-címről dönt majd - a pontverseny első nyolc helyezettje léphet jégre.

Döntős a női váltó

Szombaton rendezték meg a váltók elődöntőit is: a Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca összetételű magyar női staféta a futamában az olaszok mögött, a dél-koreaiakat és az oroszokat megelőzve bejutott a fináléba.

A nap zárószámában a Knoch, Liu Shaolin, Liu Shaoang és Burján Csaba alkotta férfi staféta a hollandokat, a briteket és az oroszokat legyőzve megnyerte elődöntős futamát, s vasárnap ugyancsak az érmekért csatázhat majd.

Mindent egy helyen az Eb-ről