Vágólapra másolva!
A  Nemzetközi Bokszföderáció újdonsült világbajnokát, Kell Brookot Tenerifén támadták meg, olyan sok vért vesztett, hogy életmentő műtétre volt szükség.

A spanyolországi Tenerifén próbálta kipihenni az augusztusi, Shawn Porter elleni győztes mérkőzését az IBF újdonsült váltósúlyú világbajnoka, Kell Brook, amikor - egyelőre tisztázatlan körülmények között - megkéselték a brit öklözőt, írta a Profiboksz.hu.

Brook a családjával nyaralt, és elmondása szerint a hazautazást megelőzően, séta közben érte a váratlan támadás, amelyben háromszor megszúrták a bal lábán, valamint a karja is megsérült, és emiatt gyakorlatilag életmentő műtétre volt szükség, mert nagyon sok vért vesztett.

A már lábadozó bokszolót jelenleg is a helyi kórházban ápolják, és a tervek szerint hétfőn térhet haza lakhelyére, Sheffieldbe, ahol megkezdi a rehabilitációt. Az már szinte biztosnak tűnik, hogy Brook december 6-ra tervezett címvédése elmarad, és promótere, Eddie Hearn szerint legkorábban jövő év elején bokszolhat újra. Ez már a második eset volt, amikor Brookot megkéselték, 2007-ben Sheffieldben érte hasonló támadás.