Vágólapra másolva!
Az ukrán Vitalij Klicsko visszavonulásával betöltetlenné vált Bokszvilágtanács nehézsúlyú övéért kiirt találkozó egyik résztvevője, a haiti származású, kanadai színekben versenyző Bermane Stiverne rettentően izgatott, hiszen győzelme esetén szülőhazája első nehézsúlyú világbajnoka lehetne.

Stiverne és csapata jelenleg azon dolgozik, hogy tető alá hozzon egy Chris Arreola elleni visszavágót. A felek tavaly április 27-én egyszer már megmérkőztek egymással, a tizenkét menetes csatát végül egyhangú pontozással Stiverne nyerte, aki a harmadik menetben padlóra is küldte ellenfelét.

A tárgyalások jelenleg is folynak, ha nem születik egyezség, úgy a szervezet által kiírt versenytárgyalást január 17-én, Mexikóban tartják meg.

"Hiszek abban, hogy aki türelmes, azzal jó dolgok történnek. Csalódott vagyok, hogy nem tudtam megküzdeni Klicskóval, de most csak arra koncentrálok, hogy Haiti első nehézsúlyú bajnoka lehessek. A lehető legjobb csapat áll mellettem és megtesznek mindent, hogy sikeresek legyünk. Nem foglalkozom azzal, hogy hol és mikor lesz a meccs. Az én dolgom az az, hogy a legjobb formában legyek, ha itt az idő! Kirobbanó formában leszek és meg fogom büntetni Arreolát" - idézte Stiverne-t a Profiboksz.hu szakportál.