Vágólapra másolva!
A WBC szervezet hivatalosan is bejelentette, hogy nehézsúlyú bajnokuk, Vitalij Klicsko jobb keze megsérült, így az idei évben már képtelen lesz megvédeni címét kötelező kihívója, Bermane Stiverne ellen.

A WBC haladékot ad az ukránnak a címvédésre, és csak 2014 elején hoz határozatot a bajnoki státuszával kapcsolatban.

Miután Vitalij Klicsko már több alkalommal is megkérte és megkapta a címvédő mérkőzés halasztását, a WBC-nél kötelező kihívói státuszban levő Bermane Stiverne teljesen kiakadt a döntéstől.

"Utálom a gondolatot, hogy a WBC bizonyos bajnokait teljesen más mércével kezeli" - mondta a kanadai bunyós, aki Chris Arreola legyőzésével harcolta ki magának a jelenlegi státuszát. "Tim Bradley-t, mikor megsérült, megfosztották a címétől, Vitalij Klicskóval viszont úgy fest, soha nem akarnak ilyet tenni. Biztos megvannak a maguk kedvencei. Pedig minden bajnokra ugyanazok a szabályok kell, hogy vonatkozzanak."

Stiverne arra is panaszkodott, hogy a WBC velük közvetlenül semmit sem közölt. "Vagy a saját szabályaikat, vagy pedig bennünket nem tisztelnek eléggé. Emlékszem, hogy Oleg Maszkajev is megsérült a Sam Peter elleni meccsét megelőzően, erre Petert kinevezték a szervezet interim bajnokának, amíg meg nem mérkőztek. Ez így egyáltalán nem objektív és fair döntés, és a sportág megítélésén is sokat ront."

Hogy a politikai babérokra törő Klicskónak komoly-e a 2014-es visszatérési szándéka, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy az idő nem neki dolgozik. Az ukrán bunyós jelenleg már 42 esztendős is elmúlt, és szeptemberben lesz egy éve, hogy ringbe lépett, és megvédte címét Manuel Charr ellenében.

www.profiboksz.hu