Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Andy Murray és Novak Djokovic még szettet se veszített az eddigi négy forduló során az angol nyílt teniszbajnokságon, és miután ellentétes ágon szerepelnek, a papírforma kettejük döntőjét ígéri. Igaz, az idei wimbledoni torna nem a papírformáról híres.

Érik a Murray-Djokovic döntő

A wimbledoni őrület Serena kiesésével folytatódott

A nőknél Serena Williams, Marija Sarapova és Viktorija Azarenka, a férfiaknál Roger Federer és Rafael Nadal is kiesett már az idei wimbledoni tenisztornán, a nagy esélyesek közül azonban a tavalyi olimpiai bajnok Andy Murray és a 2011-es győztes Novak Djokovic jól tartja magát.

A két klasszis ráadásul még szettet sem veszített az eddigi négy forduló során, hétfő délután és este Murray az orosz Mihail Juzsnij ellen nyert 6:4, 7:6, 6:1-re, míg Djokovic a német Tommy Haast intézte el 6:1, 6:4, 7:6-ra.

"Tommy nagyon kemény ellenfél volt, jó mérkőzést játszottunk" - nyilatkozta a szerb világelső a mérkőzés után. "Elégedett vagyok a szerváimmal és az adogatásfogadással is, örülök, hogy sikerült három szettben letudni mindent."

Novak Djokovic Forrás: AFP/Glyn Kirk

A következő ellenfél a cseh Tomas Berdych lesz, akivel eddig tizenöt alkalommal játszott, és mindössze kétszer kapott ki. Igaz, először az eddigi egyetlen wimbledoni találkozáskor, a 2010-es elődöntőben 6:3, 7:6, 6:3-ra, illetve az eddigi utolsó, idei római tornán 2:6, 7:5, 6:4-re.

"Való igaz, Wimbledonban legyőzött engem három éve. De most nagyon jól játszom, szerintem jobban, mint a 2011-es tornagyőzelmemkor" - mondta Djokovic.

Murray is kemény meccset vívott Juzsnyijjal, azt mondta, az első két szettben nagyon meg kellett szenvednie. "A harmadik játszmában már csak arra próbáltam koncentrálni, hogy az első kettőben elkövetett hibákat ne ismételjem meg. Itt Wimbledonban senki sem mehet biztosra, nézzék csak meg Serenát, Federert vagy Nadalt" - utalt a korábban kiesett sztárokra.

A mérkőzés közben a brit többször fogta a derekát, de azt mondta, semmi ok az aggodalomra.

"Ez a hátfájás nem olyan, mint ami miatt a Roland Garrost ki kellett hagynom. Sokkal jobban vagyok, mint néhány hete. Persze, néha érzek valamit, de meg kell tanulni kezelni ezt a helyzetet a pályán."

A szerdai negyeddöntő párosítása:
Djokovic - Berdych
Ferrer - Del Potro
Kubot - Janowicz
Murray - Verdasco

Mindent egy helyen az Eb-ről