Vágólapra másolva!
Furcsa körülmények között, technikai döntéssel nyerte meg az orosz Khabib Allakhverdiev pénteken este a WBA bokszszervezet betöltetlen kisváltósúlyú világbajnoki címét - írja a Profiboksz.hu.

A gazdátlan övért két veretlen ökölvívó, a többszörös világbajnok Joan Guzman és az IBO-bajnok Khabib Allakhverdiev csapott össze Floridában. Az idei-oda hullámzó találkozón Allakhverdiev tűnt agresszívabbnak, és a harmadik menetben padlóra is küldte Guzmant egy közelről indított, fejre mért kombinációval. A leütést gyorsan kiheverte a dominikai bunyós, azonban a nyolcadik felvonásban egy váratlan sérülés véget vetett a szoros csatának, Guzman egy ellépés után megbotlott, elesett, és megsérült a bal térde. A Kis Tyson becenevű öklöző először még felállt, és rövid pihenő után jelezte: készen áll a folytatásra.

Allakhverdiev - látva ellenfele sérülését - azonnal támadásba lendült, és ütészáport zúdított a sántító Guzmanra, aki pár másodperc múlva ismét padlóra került. Luis Pabon mérkőzésvezető azonban közölte: nem történt leütés, és felsegítette Guzmant, aki viszont már nem tudta folytatni a küzdelmet, így a szabályok értelmében lepontozták a meccset. A három döntnökből ketten is - minimális mértékben - jobbnak látták Allakhverdievet (76-75, 76-75) míg a harmadik zsűri Guzman mellett tette le a voksát ugyanilyen arányban, így a 29 éves orosz bokszoló birtokába került a WBA címe.

A sérülés 5.05-nél: