Vágólapra másolva!
A papírformának megfelelően, kiütéses győzelemmel védte meg WBO cirkálósúlyú világbajnoki címét Marco Huck. A bosnyák-német Huck szombaton késő este a németországi Ludwigsburgban húzott kesztyűt a nagyközönség számára teljesen ismeretlen argentin Rogelio Omar Rossi ellen, aki mindössze a találkozó feléig tudott talpon maradni.

Az összecsapás nem hozott színvonalas küzdelmet, és inkább egy kisebb matematikai feladathoz hasonlított a sok számolás, illetve a szabálytalanságokat követő pontlevonások miatt.

A mérkőzést ugyan Rossi kezdte aktívabban, de a magas argentin kihívó offenzívnak tűnő taktikája inkább előremenekülés volt, mintsem tényleges és célra törő agresszió. Rossi orra hamar vérezni kezdett Huck ütéseitől, illetve pár menettel később egy vérömleny is keletkezett a kihívó jobb szeme alatt, akire a harmadik menetben számolt először a mérkőzésvezető (Rossi az esetet követően tarkóütést reklamált). Ugyancsak a harmadik etapban szabálytalanság miatti pontlevonással is sújtották Rossit mélyütés miatt, így gyorsan nagy hátrányba került az argentin bunyós. A negyedik menetben aztán Huck is megkapta a maga pontlevonását, ugyanis közvetlenül a menet végét jelző gong után megütötte ellenfelét, ami kétpontos büntetést jelentett.


Az ötödik menet ismét a leütésekről szólt, mivel Paul Thomas mérkőzésvezető kétszer is számolt Rossira, aki a felvonás végére elkészült az erejével, és a második számolás közben kiköpte a fogvédőjét, amivel értékes másodperceket szerzett, és nem mellesleg lepörögött az óra. A hatodik menetben aztán pont került a találkozó végére, miután a támadásba lendülő Huck egy nagyon kemény fejre mért ütéssel ismét padlóra küldte Rossit, akit számolás nélkül, azonnal le is léptetett az angol vezetőbíró. Huck ezzel a győzelemmel immár nyolcadik alkalommal védte meg WBO-koronáját, míg a ringből hordágyon távozó Rossi profi pályafutása harmadik vereségét könyvelte el.

Donaire lenullázta Narvaezt

Nagyon könnyedén és magabiztosan védte meg WBC és WBO harmatsúlyú világbajnoki címét Nonito Donaire. A fillipínó bunyós minden menetet megnyert a korábban veretlen, két súlycsoportban is világbajnoki címig jutó Omar Narvaez ellen. A végig támadó Donaire a pontozóknál 120-108 arányban bizonyult jobbnak a pusztán védekező és nagyon biztonsági bokszot bemutató kihívónál.

Profiboksz.hu