Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Manny Pacquiao egyhangú pontozással nyert Joshua Clottey ellen a WBO váltósúlyú világbajnoki címéért kiírt bokszmérkőzésen, amelyet a Dallas Cowboys NFL-csapat ultramodern stadionjában rendeztek.

50 994 ezer helyszíni néző előtt csapott össze magyar idő szerint vasárnap hajnalban napjaink súlycsoportoktól függetlenül legjobb profi ökölvívója, Manny Pacquiao és ghánai riválisa, Joshua Clottey.

Az impozáns Cowboys-stadionban rendezett, és a WBO váltósúlyú világbajnoki címéért kiírt találkozón az első perctől az utolsó gongig a toronymagas esélyes filippínó klasszis dominált, és végig masszív nyomás alatt tartotta az első sorban a védekezésre koncentráló, és csak szórványosan kontrázó, illetve támadó Clotteyt.

A magasabb és erősebbnek tűnő afrikai kihívó képtelen volt kibontakozni, ami nem csoda, ugyanis az egyoldalú összecsapás alatt Pacquiao több mint 1200 ütést indított el, ami kimagaslónak számít.

A sokak által várt kiütés végül a nyomasztó fölény ellenére is elmaradt, de a győztes személye nem lehetett kérdéses, így 12 menetet követően 119-109, 119-109 és 120-108 arányú egyhangú pontozással Manny Pacquiao megvédte címét, és ismét igazolta, hogy nem csak kivételes klasszis, de a súlycsoportoktól független lista első helyét is megérdemelten foglalja el.

www.profiboksz.hu

Mindent egy helyen az Eb-ről