Vágólapra másolva!
A nyolcaddöntőben elszenvedett vereséget követően három ellenfelét - köztük a címvédő olaszokat - legyőzve a kilencedik helyen végzett a magyar nőipárbajtőr-válogatott a párizsi vívó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A Szász Emese, Antal Edina, Takács Emese, Budai Dorina összeállítású együttes - elsősorban Szász jó befejezésének köszönhetően - simán vette az akadályt a japánokkal szemben, majd a svájciakat nagy küzdelemben, az olaszokat pedig reménytelen helyzetből felállva verte.

A svájciak ellen a harmadik pár után jelentős hátrányban voltak a magyarok, innen fokozatosan zárkóztak fel és fordítottak végül, az olaszokkal szembeni összecsapáson viszont jó darabig együtt haladt a két csapat, aztán az ellenfél ellépett, s Szásznak kilencedikként 27-34-nél szinte kilátástalan helyzetben kellett pástra lépnie. Ezzel együtt megcsinálta a "lehetetlent", Francesca Quondamcarlót 13-5-re verte úgy, hogy 17 mp-cel a vége előtt egyenlített, majd a ráadásban is ő szúrt pontosan. (39-40). Ezzel keretessé tette a napját: az elején és a végén is olyan produkciót mutatott be, amilyenre előzetesen kevés esély volt. Az ázsiaiakkal szemben két jó asszó után harmadjára simán kikapott, az olaszok ellen viszont a sírból hozta vissza mérkőzést. Kár, hogy utóbbi bravúr már csak kilencedik helyet ért. A nyolcaddöntős mérkőzésen, a harmadik asszójában elszenvedett vereség előtt az egyéni menetelését is beleszámítva, csak egy párharcot vesztett el, az a döntő volt a francia Maureen Nisima ellen.

"Egyszerűen nem tudom, mit történt, teljes rövidzárlat, egy sötét folt" - utalt vissza Száz letörten az elrontott délelőtti mérkőzésére. "Nem akartam sietni, egy darabig nem is történt semmi, aztán gyorsan kaptam három találatot, gondoltam, akkor megyek előre, és megpróbálok tust adni, de egyszerűen nem találtam el ellenfelemet. Hátrányban meg már fölösleges lett volna leállni, mert mindegy volt, hogy mennyivel kapok ki. Nagyon sajnálom, ami történt."

"Reálisan jobbak voltak ezek a dél-koreaiak, mint mi, a világranglistán is előttünk állnak, de szomorú, hogy miután kézben tartottuk a mérkőzést, mi vezettünk, a végén a nagyágyúnk kikapott. Hogy miért, azt valakinek meg kell fejtenie, mert én nem tudom rá a választ" - nyilatkozott Kulcsár Győző szövetségi kapitány, ugyancsak a délelőtti összecsapással összefüggésben. "Az alsó ágon is igen kellemetlen ellenfelekkel találkoztunk, elég, ha csak annyit mondok, a tavalyi világbajnokot is le kellett győzni a kilencedik helyért. Nagyon szoros a verseny, kiegyenlített a mezőny, apró győzelmekkel, nagyot lehetett volna javítani a helyzetünkön. Jó úton járunk, de amint azt korábban említettem, ez a fiatal csapat elsősorban a riói olimpiára érhet be."

Eredmények:

a 16 között:
Koreai Köztársaság - Magyarország 41-34
(Antal: mínusz 1, Takács: mínusz 1, Szász: mínusz 5)

a 9-16. helyért:
Magyarország - Japán 30-15
(Szász: plusz 11, Budai: plusz 4, Antal: 0)

a 9-12. helyért:
Magyarország - Svájc 45-42
(Szász: plusz 5, Takács: plusz 4, Antal: mínusz 1, Budai: mínusz 5)

a 9. helyért:
Magyarország - Olaszország 40-39
(Szász: plusz 7, Antal: mínusz 1, Takács: mínusz 5)

negyeddöntő:
Koreai Köztársaság - Lengyelország 45-28
Románia - Franciaország 45-40
Németország - Oroszország 28-27
Kína - Észtország 45-32

elődöntő:
Románia - Koreai Köztársaság 45-31
Németország - Kína 34-28

a 3. helyért:
Koreai Köztársaság - Kína 45-37

döntő:
Románia - Németország 35-26

A végeredmény:
1. Románia (Ana Branza, Anca Mariou, Simona Alexandru, Loredana Iordachioiu)
2. Németország (Britta Heidemann, Imke Duplitzer, Monika Sozanska, Ricarda Multerer)
3. Koreai Köztársaság (Sin A Lam, Oh Jun Hi, Jung Hjo Jung, Park Sze Ra)
...9. MAGYARORSZÁG (SZÁSZ EMESE, ANTAL EDINA, TAKÁCS EMESE, BUDAI DORINA)