Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nyolcsávos, nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas atlétikai pálya épül Szekszárdon, a 240 millió forint beruházással készülő létesítmény várhatóan két hónapon készül el.

A pálya alapkövét szerdán Horváth István (Fidesz), Szekszárd polgármestere, Bánki Erik (Fidesz), az országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke, Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke és Gécsek Tibor Európa-bajnok kalapácsvető helyezte el.

Horváth István elmondta: a világítással ellátott létesítmény futó- és ugrószámokban, nehézatlétikai ágakban egyaránt otthont adhat országos és nemzetközi versenyeknek. A pálya azonban nemcsak a verseny-, hanem a szabadidősport célját is szolgálja majd. Megjegyezte, az országban kevés ilyen pálya van, ezért Szekszárd sportturisztikai értéke is nő.

Az atlétikai pálya építését a szekszárdi önkormányzat az Ollé-program keretében finanszírozza, a városnak húsz év alatt kell törlesztenie a beruházásra felvett, kedvezményes kamatozású kölcsönt.

Gyulai Miklós elmondta: vidéken nyolc hasonló atlétikai pálya van; bár Pécsett és Kaposváron nyolcsávos a pálya, a versenyekhez szükséges pályatartozékok viszont hiányoznak, ezek Szekszárdon rendelkezésre állnak majd. Hozzátette: egy 2000-3000 fős mobil lelátó felállításával korosztályos világversenyeket, csapat Európa-bajnokságokat is rendezhetnek Szekszárdon.

A szövetség elnöke nem tud most folyó, hasonló pályaépítésről. A szövetség elképzelése, hogy minden megyeszékhelyen legyen megfelelő, versenyekre alkalmas atlétikai pálya, ami jelenleg csak Szombathelyen, Zalaegerszegen, Győrben, Székesfehérváron, Debrecenben, Nyíregyházán, Miskolcon és Békéscsabán áll az atléták rendelkezésére.

Mindent egy helyen az Eb-ről