Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Sík Márton, Gyökös Lajos, Bozsik Gábor, Boros Gergely összeállítású kvartett nyerte meg a férfi 1000 m-es kajaknégyesek csütörtöki, szegedi válogatóját, így ebben a számban ez a csapat képviselheti Magyarországot a kanadai Dartmouthban augusztus 13. és 16. között sorra kerülő kajak-kenu világbajnokságon.

Forrás: [origo] Óriási izgalmak a négyes válogatóján

Storcz Botond szövetségi kapitány háromesélyesnek ítélte meg a versenyt - az általa kijelölt Tóth Dávid, Szalai Tamás, Dobos András, Paumann Dániel összeállítású, Világkupa-győztes hajónak a Kammerer Zoltán, Boros Attila, Vereckei Ákos és Kucsera Gábor alkotta egység volt még a kihívója -, s úgy gondolja, hogy az általa meghirdetett válogatási szisztéma kihozta a legjobb felállást.

A csütörtöki futamot a győztes kvartett 2:50.692 perc alatt teljesítette, Kammererék 2:51.304, Tóthék pedig 2:53.362 perc alatt értek a célba. Ezt a számot a péntek-szombati, szintén a Maty-éren sorra kerülő országos bajnokságon, a Garantiqa-kupán is lebonyolítják, így a versenyzők az ob keretében - más társakkal - már klubjukért küzdhetnek.

Az olimpia műsorán nem szereplő számokban, valamint női K-2 500 m-en az ob lesz a vb-válogató.

Mindent egy helyen az Eb-ről