Vágólapra másolva!
A sérült Alekszandr Povetkin helyett Hasim Rahman lesz Vlagyimir Klicskónak, a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) nehézsúlyú ukrán világbajnokának az ellenfele a december 13-i címvédő mérkőzésen.

Az eredeti orosz kihívó egy hete bokaszalag-szakadást szenvedett, és egy hónapos pihenőre kényszerül. Klicsko csapata így az első számú jelölt amerikaival egyezett meg, aki már kétszer ült a nehézsúly trónján. A németországi Mannheimben sorra kerülő mérkőzés lesz a WBO és az IBO szervezeteknél is bajnok Klicsko 55. profi mérkőzése. Az ukrán klasszis eddigi mérlege 51 győzelem és 3 vereség.

A kihívó Rahman hasonlóan tapasztalt bunyós, 53 meccséből 45-öt nyert meg, 6-ot veszített el, kétszer pedig döntetlen lett az eredmény. Legnagyobb sikerét 2001 áprilisában aratta, amikor nagy meglepetésre kiütötte az akkori vitathatatlan bajnokot, Lennox Lewist, aki azonban a visszavágón - szintén KO-val - visszavette a címeit. Az esélyek ezúttal sem Rahman mellett szólnak, a független ranglisták közül sem a Boxrecnél, sem pedig a Fightnewsnál nincs benne az első 15-ben, míg Klicskót mindkét rangsorban az első helyen jegyzik.