Vágólapra másolva!
A világranglista tíz legjobbja közül nyolcan pályára lépnek péntektől vasárnapig a férfi tenisz Davis-kupa Világcsoportjának negyeddöntős összecsapásain. A négy helyszínen a csapatok a legerősebb összeállításban küzdenek meg egymással, ami garancia a magas színvonalra. A magyar válogatott az  Euro-afrikai zóna II. csoportjában Algériában lép pályára.

A magyar férfitenisz-válogatott ismét megkísérli a feljutást a Davis-kupa Euro-afrikai zóna II. csoportjából az elsőbe: Baranyi Szabolcs csapata az első fordulóban péntektől vasárnapig Algériában lép pályára.

A magyar DK-kapitány eredetileg Bardóczky Kornélt, Kiss Sebőt, Balázs Györgyöt és Balázs Attilát hívta meg az összecsapásra, ám a Balázs-testvérek nem tudtak megállapodni a szövetséggel a válogatottság feltételeiről, így végül Varga Róbert utazott el Algírba.

"Fontos találkozó, mindenképpen győzelmet várok, bár ezt nagyon nehéz lesz elérni" - mondta Deák Attila, a szövetség főtitkára.

Nujem Hakmi algériai DK-kapitány csapatában a világranglistán 274. Lamine Uhab, valamint Abdel Hak Hamerlen, Sziman Szaudi és Eddy Hala léphet pályára. A magyarok közül Bardóczky foglalja el a legelőkelőbb helyet, ő a 442. a rangsorban.

A magyarok a Mohamed Boudiaf Olimpiai Központban, salakborításon csapnak össze a vendéglátókkal, akikkel eddig DK-mérkőzésen egy alkalommal találkoztak: 2003-ban Algéria nyert.

Pénteken Bardóczky Szaudival, majd pedig Kiss Uhabbal játszik.

A továbbjutó a monacói-görög párharc nyertesével találkozik, a feljutáshoz három siker szükséges.