Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Egy hónappal a Floyd Mayweather elleni veresége után a Nevadai Atlétikai Bizottság egy évre eltiltotta, továbbá 250 ezer dolláros pénzbírsággal sújtotta Zab Judah-t, a váltósúly korábbi vitathatatlan világbajnokát.

A május 8-ai összecsapás tizedik menetében a vesztésre álló Judah egy mélyütés-tarkóütés "kombinációval" próbálta féken tartani kihívóját, ami után Mayweather edzője beugrott a ringbe és megtámadta a szabálytalankodó bunyóst. Pár másodperc alatt ellepték a szorítót a küzdő felek segédei, és kirobbant a tömegverekés, amiből Judah is tevékenyen kivette a részét. A mérkőzést később folytatták, Judah pedig sima vereséget szenvedett.

Mayweather edzője már korábban megkapta szintén egyéves eltiltást és 200 ezer dolláros pénbírságot tartalmazó büntetéscsomagját, ezúttal pedig Judah oldalán volt sor: Zab és edzője licencét bevonták, előbbit 250 ezer, utóbbit 100 ezer dollár befizetésére kötelezték. A szigorú döntésben az is közrejátszott, hogy Judah visszesőnek számít, legutóbb a Kosztya Tszyu elleni veresége után meszelték el a vezetőbíró fojtogatása miatt.

Mindent egy helyen az Eb-ről