Vágólapra másolva!
Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke arról nyilatkozott, hogy november 4. és 11. között Antalyában rendezett férfi- és nőisúlyemelő-világbajnokságon végzett doppingellenőrzések közül négy hozott pozitív eredményt. Valamennyi vétkes Örményországot képviselte a törökországi eseményen.

Miután Arszen Melikjan (77 kg), a szakításban világbajnok Gagik Hacsaturjan (85 kg), Hakob Piloszjan (94 kg) és Rafik Csakojan (105 kg) megbukott a versenyt követő kontrollon, mindegyikük eredményét megsemmisítették, s az Örmény Súlyemelő Szövetség indulási jogát egy évre felfüggesztette az IWF, és ezt a nemzetközi versenyekre vonatkozó eltiltást nem lehet - mint erre korábban volt lehetőség - pénzbefizetéssel megváltani.

Január közepére az örmény sportminiszter, valamint az Örmény Olimpiai Bizottság elnöke meghallgatást kért Aján Tamástól a párját ritkító ügyben, s az ország elsőszámú sportvezetői ekkor tárgyalnak majd Budapesten, az IWF székhelyén.

Magyar szempontból az örmények "kiesése" azt jelenti, hogy 77 kg-ban Feri Attila az összetettben az ötödik, Popa Adrián a hetedik helyen végzett. Szakításban Feri hatodik, Popa hetedik, lökésben Popa szintén hetedik lett. A 94 kg-osok között Ehrlich György szakításban a hatodik, Diószegi Sándor lökésben a kilencedik, a 105 kg-os súlycsoportban Kovács Zoltán szakításban a tizenötödik helyre lépett előre.

A csapatversenyben az eredetileg hatodik magyar férfiválogatott pozíciója egyet javult.

Ajánlat:

Likerecz, a női Süleymanoglu

Korábban:

Világrekordokat is hozott a csonka súlyemelő-vb