Vágólapra másolva!
Mérlegeltek a vasárnap hajnali Las Vegas-i nehézsúlyú bokszcsata résztvevői: a WBA és IBF szervezetek bajnoka, Hasim Rahman (35 győzelem, 2 vereség, 29 KO) 236 fonttal - mintegy 107 kilónak felel meg - mérlegelt, míg a korábbi bajnok, brit Lennox Lewis (37 győzelem, 2 vereség, 1 döntetlen, 28 KO) 246,5 fonttal, ez mintegy 112 kg.

Ismétlés vagy bosszú? - a meccs plakátja

Lewis határozottan jobb állapotban van, mint hét hónappal ezelőtt. Az ír Wayne McCullough - aki Las Vegasban él, s decemberben tervezi visszatérését egy kómát követő kétéves kihagyás után - képesnek tartja Lewist a győzelemre, még azok után is, hogy az első meccsen ellenfele kiütötte: "Úgy érzem, Lewis pontozással nyer. Rahman a nagy ütésre vár, pedig mint bokszolónak tudnia kell, az ökölvívás másból áll. Azt hiszem, Lewis tudása kidomborodik majd, de ha veszít, vissza kell, hogy vonuljon."

Két nehézsúlyú menő, Jonh Ruiz és Vlagyimir Klicsko is nyilatkozott az esélyekről. A Holyfield ellen kötelek közé lépő Ruiz szerint Lewis a hatodik menetben kiütéssel nyer. S miért éppen a hatodikban? Mert addigra kifárasztja ellenfelét. Ugyanakkor Ruiz azt is mondta, akár a második menetben is véget érhet a találkozó. Az ukrán óriás úgy véli, Lewis a 12. menetben kiütéssel győz majd: "Nála csak egy a kérdéses, hogy lelkileg hogyan bírja a csatát, de szerintem Lewis sokat tanult az első meccsből. Biztos vagyok benne, hogy minden téren felkészült. Azért is nyerjen, mert ellene szeretnék majd bokszolni!"

A mérkőzést Magyarországon a Viasat3 közvetítésében lehet majd látni november 18-án vasárnap hajnali 3 órától.

Thury Gábor

Korábban:

Don King is megjelent