Vágólapra másolva!
A Spanyol Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indíthat a Real Madrid ellen, ha bebizonyosodik, hogy a patinás klub egykori kincstárnoka "nem a levegőbe beszél" - ezt Angel Maria Villar elnök jelentette be. Juan Onieva azt állítja, hogy a Real korábbi vezetésének idején súlyos visszaélések történtek, többek között az ellenfelek lefizetése és a nézőszám meghamisítása is rendszeresen előfordult.

A volt kincstárnok szerint a legfőbb hazai riválisok aktuális ellenfelei időnként a fővárosból kaptak anyagi ösztönzést a királyi klubnak kedvező bravúrok eléréséhez. Spanyolországban már régóta pletykáltak ezekről a manipulációkról, de a Real Madrid illetékesei eddig mindig cáfolták a híreszteléseket.

Onieva meg is indokolta az akkori vezetők lépéseinek okát, s ez nem más, mint a hazai siker örökös hajszolása. Arról is nyilatkozott, hogy a klub történetének leghíresebb személyiségei és a szurkolói csoportok is gyakran kaptak anyagi támogatást.

A nézőszám meghamisítása a nemzetközi mérkőzéseket érintette, az UEFA esetleges büntetésének elkerüléséért. Három évvel ezelőtt a Borussia Dortmund elleni BL-elődöntőben "hivatalosan" 65 ezer nézőt jelentettek - ennyi volt az UEFA által megszabott határ -, holott valójában még további tízezren tekintették meg az egyik kapu összedőléséről is elhíresült találkozót.

Néhány nappal ezelőtt Florentino Perez klubelnök arról adott tájékoztatást, hogy a pénzügyi ellenőrzés során kiderült: az előző vezetőség idejében 350 millió pezeta (mintegy 520 millió forint) tűnt el a kasszából. Lorenzo Sanz, az egykori első számú irányító ezt határozottan cáfolta. Ennek azonban most ellentmondanak a kincstárnok állításai, bár az 1996-tól négy éven át tevékenykedő Onieva egyelőre csak 68 millió pezeta "elszivárgását" ismeri el.

A többivel állítólag el tud számolni.

Korábban:

Real Madrid: nyoma veszett 350 millió pezetának