Összeesküvés-elmélettel támadják a Bayern új sztárját

EURO 2016 - Quarter final Poland vs Portugal SQUARE FORMAT
Renato Sanches of Portugal celebrate winning the UEFA EURO 2016 quarter final soccer match between Poland and Portugal at the Stade Velodrome in Marseille, France, 30 June 2016. Photo: Federico Gambarini/dpa (RESTRICTIONS APPLY: For editorial news reporting purposes only. Not used for commercial or marketing purposes without prior written approval of UEFA. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications (whether via the Internet or otherwise) shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)
Vágólapra másolva!
Guy Roux szerint hazudik a koráról a portugál válogatott Eb-felfedezettje. Egy német portál szerint azonban az elméletet már rég megcáfolták.
Vágólapra másolva!

Rég megcáfolták már azt az állítást, amellyel a Bayern München új portugál csillagát, Renato Sanchest próbálják eláztatni – írja a német Sport1.de portál.

Így ünnepelte a lengyeleknek lőtt egyenlítő gólját Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Federico Gambarini

Guy Roux, az Auxerre-t egykor 44 éven át irányító edző a Dolce Sport nevű román tévécsatorna szakkommentátoraként mondta azt a minap, hogy a portugál válogatottal az Eb elődöntőjére készülő, a lengyelek ellen nagyszerű gólt szerző középpályás

nem 18 éves, ahogy állítja, hanem valójában 23 vagy 24.

Az As spanyol sportlap szerint az az elmélet alapja, hogy a nagyon szegény környezetből származó Sanches születési dokumentumait a hivatalos születési dátuma (1997) után öt évvel állították csak ki, mert a szülei elváltak, és az apja éveken át külföldön dolgozott.

Kivizsgálták a gyanút

A Sport1.de úgy tudja, hogy mindez már akkor felvetődött, amikor a játékos a Benficában focizott, ezért a lisszaboni klub tavaly orvosi teszteknek vetette őt alá – a csontjait és a fogazatát vizsgálták –, és a tesztek megerősítették:

Sanches annyi idős, amennyinek mondja magát.

Azért is valószínűtlen, hogy 4 vagy 5 évvel idősebb lenne a papírjaiban szereplőnél, mert 11 éves kora óta a Benfica utánpótlásában nevelkedik, és abban az életkorban ekkora különbséget nehéz lenne elrejteni. Végigjárta az utánpótlás-válogatottakat is, az U15-ös korosztálytól.

Renato Sanchest az Eb előtt vásárolta meg a Bayern a Benficától 35 millió euróért.