Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Lovrencsics Gergő

Pal Andre Helland, Lovrencsics Gergő, foci
Norway's forward Pal Andre Helland (C) and Hungary's forward Gergo Lovrencsics (L) vie during the Euro 2016 play-off football match between Norway and Hungary at the Grupama Arena in Budapest on November 15, 2015. Hungary won 2-1 and on aggregate 3-1 and qualified to the European championships. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, melyik klubnál folytatja a Lech Poznantól távozó Lovrencsics Gergő. Talán egy sikeres Eb-szereplés meghozza neki a megfelelő szerződést.
Vágólapra másolva!

Gyerekként sírt, mikor megtudta, nem mehet az MTK-hoz játszani. Édesapja ekkor egy fontos tanáccsal látta el: "Ne fiatalon akarjak kitűnni, hanem amikor már felnőtt leszek.

Lovrencsics játékoskarrierjét végül Budafokon kezdte meg, majd 2008-ban a Pécsi MFC-hez szerződött, csapatával a következő évben Ligakupa-döntős volt. 4 év és az NB I-be való feljutás után váltott, 2011-ben a Lombard Pápához igazolt.

Lovrencsics Gergő munkában a görögök ellen Forrás: AFP/Kisbenedek Attila


2012 júniusában a Pápa bejelentette, hogy a szolnoki születésű középpályást 100 ezer euróért egy évre kölcsönadja a Lech Poznannak. Tétmérkőzésen 2012. július 5-én, egy Európa Liga-selejtezőn lépett először pályára a Lech színeiben, a mérkőzésen egy gólpasszt és egy fejesgólt jegyzett. A klub később végleg megvette.

Távozik Poznanból

Nemrég kiderült, hogy a Lovrencsics nem hosszabbítja meg a poznaniakkal az idény végén lejáró szerződését. Ebben feltehetően szerepet játszott, hogy 20 százalékkal csökkentették volna a fizetését. Emellett a tavaly májusi térdműtétje kétségkívül kihatott a formájára. Összességében 142 mérkőzésen 20 gólt lőtt és 34 gólpasszt adott a csapat színeiben, bajnoki címet és Szuperkupát nyert –

az biztos, hogy nem kell lesütött szemmel járnia Lengyelországban.

Nem véletlen, hogy Lovrencsicset eddig három Ekstraklasa-klubbal is hírbe hozták: állítólag a Wisla Kraków (ahol Guzmics Richárd társa lenne), a Cracovia (a Wisla városi riválisa), valamint a Pogon Szczecin (Gyurcsó Ádám csapata) is szívesen látná a 27 éves középpályást.

Minden kapitánynak kellett

Kubatov Gábor, a Fradi elnöke a Ferencváros áprilisi szurkolói ankétján azt mondta, tárgyaltak már Lovrencsics Gergő leigazolásáról, de egyelőre nincs megállapodás.

A 12-szeres válogatott játékos 2013 nyarán egy Kuvait elleni barátságos mérkőzésen mutatkozott be a felnőttválogatottban, Egervári Sándor irányítása alatt. Pintér Attila és Dárdai Pál három-három alkalommal számított rá, Storcknál eddig négy alkalommal került be a keretbe. Az Eb-selejtezők folyamán hatszor lépett pályára, az októberi görögök elleni mérkőzésen 0-1-nél ő egyenlített.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről