Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Először beszélt családi tragédiájáról Blaszczykowski

Vágólapra másolva!
Feldolgozhatatlan családi tragédiáról beszélt a lengyel válogatott Jakub Blaszczykowski közvetlenül az Eb előtt. A Borussia Dortmund játékosa tízéves korában szemtanúja volt, hogy az apja halálra késelte az anyját.
Vágólapra másolva!

Blaszczykowskit olyan súlyos trauma érte, hogy öt napig ki sem mozdult az ágyból, akkor a nagymamája és a nagybátyja elvitte egy Truskolasy nevű kis faluba.

"Soha nem fogom megérteni, miért történt. Mindig csak azt kérdezem magamtól: miért?" - idézi a 26 éves játékost az angol Sun című lap. "Életem végéig ezzel kell élnem."

"Korábban úgy gondoltam, erről sosem fogok beszélni. Próbáltam elfelejteni, de nem tudtam. Most már viszont elég érett vagyok, hogy beszéljek róla" - tette hozzá.

Blaszczykowski hívő katolikus, mindennap olvassa a Bibliát, és minden gólját az édesanyjának ajánlja, akiről hiszi, hogy odafentről figyeli őt: "Az anyám vigyáz rám. Akadtak nehézségeim az életben, de mindegyiken felülkerekedtem, úgy érzem, azért, mert ő ott van valahol, és segít nekem."

Az apja, Zygmunt Blaszczykowski 15 évet töltött börtönben, ahonnan 2011-ben szabadult. Blaszczykowski többé soha nem beszélt vele, de a múlt hónapban elment a temetésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről