A csapatorvos lett a bűnbak a görög védő súlyos sérülése miatt

Vágólapra másolva!
Áll a bál a görög szövetség és az Olimpiakosz között, mivel az athéni egyesület szerint a lengyelek ellen sérülés miatt lecserélt védőjük, Avraam Papadopulosz állapota azért olyan súlyos, mert nem cserélték le azonnal, hanem visszaküldték a pályára.
Vágólapra másolva!

Görögország a nyitómérkőzésen úgy játszott 1-1-es döntetlent a házigazdákkal, hogy középhátvédjét, Avraam Papadopuloszt már az első félidőben le kellett cserélni.

Az Olimpiakosz játékosát többször is ápolták az oldalvonal mellett, de visszatért a pályára, míg végül a 36. percben nem volt mese, végleg le kellett őt hozni. Mint kiderült, a védő térdszalag-szakadást szenvedett, és nem csak hogy az Eb-n nem játszhat többet, de fél évet kell kihagynia, ami persze rendkívül rossz hír a klubjának.

Az Olimpiakosz ennek megfelelően hivatalos közleményt adott ki, amelyben azzal vádolja a válogatott csapatorvosát, Harisz Hrisztopuloszt, hogy nem vette elég komolyan a sérülést, és Papadopuloszt hamarabb le kellett volna cserélni.

"Az Olimpiakosz a jövőben nem fogja tolerálni, hogy a játékosai egészségét kockáztassák a felelősök hozzá nem értése vagy érdektelensége miatt. Ismét bebizonyosodott, hogy a válogatott orvosi stábja veszélyes a játékosokra" - állt a közleményben. Hrisztopulosz szerint azonban semmiféle további kárt nem okozott, hogy Papadopulosz az első ápolása után még bő negyedórán keresztül a pályán volt.