Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyarokat dícsérte a franciák sztárja

SZITA Zoltán; REMILI, Nedim
Köln, 2024. január 24. Szita Zoltán (b) és a francia Nedim Remili a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott az utolsó pillanatig harcolva kapott ki 35-32-re a tornán egyedüliként veretlen olimpiai bajnok franciáktól a németországi Európa-bajnokság középdöntőjének utolsó meccsén. A lefújás után a franciák Veszprémben játszó sztárja, Nedim Remili mondta el véleményét a találkozóról.

A Telekom Veszprém átlövője hibátlan lövőteljesítménnyel, és hét góllal zárta a mérkőzést. Mint elmondta, miután az ő játékuk alapja a sebességük, eszükbe sem jutott úgy kiengedni, mint kedden a szlovénoktól, illetve a norvégoktól simán kikapó dánok és svédek tették. Ebben pedig remek riválisra találtak a hatvan percen át hatalmasat küzdő magyar válogatottban.

Nedim Remilit nem csak Szita Zoltán nem tudta megállítani ezen az Eb-n Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"A legjobb játékunkra volt szükségünk, hogy nyerjünk. Jól kezdtünk, jók voltak a ritmusváltások, az első tíz percben nagyon sokat futottunk. Tudtuk, hogy tempót kell bevinni a játékába, amiből előnyt tudtunk kovácsolni. Aztán labdaszerzésekből visszajöttek a magyarok, de három-négy góllal mindig vezetni tudtunk, így igazán közel azért nem kerültek hozzánk. Szerintem jó játékot játszottunk, fel tudunk készülni az elődöntőre.

- mondta lefújás után a meccs emberének választott Nedim Remili az M4 Sportnak adott nyilatkozatában.

Mindent egy helyen az Eb-ről