Vágólapra másolva!
A magyar női jégkorong-válogatott játékosa, Garát-Gasparics Fanni térdműtéten esett át, és hosszú kihagyás vár rá. A Borsnak beszélt az elmúlt heteiről.

Az észak-amerikai női profiligában (PWHL) szereplő Ottawa játékosa egy márciusi meccsen úgy megsérült, hogy térdműtétre szorult és véget ért számára az idény. A 29 éves klasszisnak ez pályafutása legsúlyosabb sérülése, ráadásul ennek köszönhetően lemarad a jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokságról. Garát-Gasparics Fanni az édesanyját is vendégül látta a kanadai fővárosban a műtét után.

Garát-Gasparics Fanni
Garát-Gasparics Fanni már túl van a műtéten
Fotó: Barry McCluskey / Magyar Jégkorong Szövetség

„Édesanyám hamarosan repül vissza Budapestre, mert meglátogatott, igaz ezt nem így terveztük. Két hete műtötték meg a térdemet, így most lábadozom. Remélem, hogy hamarosan jobban leszek. 

Az ottawai csapattársaim is nagyon segítőkészek, többen felajánlották, hogy bármire szükségem van, csak szóljak nekik és egyből jönnek. 

Nagyon jó emberekkel vagyok körülvéve, de azért az anyai szeretet az pótolhatatlan és, amit egy anya megtesz a gyermekéért, azt senki más nem csinálja utána, így hát eljött ilyen messzire is, hogy tudjon nekem segíteni – nyilatkozta a Borsnak Garát-Gasparics Fanni, aki február végén a PWHL történetének első magyar gólját. – Most a legegyszerűbb dolgokban is segítségre szorulok, hiszen csak az egyik lábamon tudok állni, a két kezemmel pedig 1-1 mankót fogok, tehát például nehéz eljuttatni tárgyakat a lakás egyik pontjából a másik távolabbi zugába. 

Nehezemre esik felvenni cipőt vagy ruhát, úgyhogy az elmúlt egy hétben erre is kitaláltunk különböző praktikákat édesanyámmal, 

hogy majd akár egyedül is meg tudjam oldani ezeket. Fizikailag ez egy teljesen új helyzet, új fájdalmakkal, de lelkileg viselt meg jobban ez a sérülés, mert eddig elkerült mindez."

Garát-Gasparics Fanni még legalább két hétig mankóval közlekedik

A csapattársai számára a konyhában szívesen sütő-főző Garát-Gasparics Fanni jelenleg naponta gyógytornázik, és két hétig még szüksége van mindkét mankóra a sérülés következtében. Az április 21-én rajtoló divízió I/A-világbajnokságra készülő magyar válogatottból (amelynek az első két hely valamelyikét kell megszereznie a Magyarország, Dél-Korea, Hollandia, Norvégia, Ausztria és Franciaország alkotta klagenfurti hatcsapatos csoportban a feljutáshoz) kimaradó csapatkapitány a vb alatt virtuálisan mégis ott lesz a kerettel.

„A játékosokkal és az edzői stábbal is kapcsolatban vagyok, de ezt csapatkapitányként kötelezőnek gondolom. Ha már a felkészülés során és a helyszínen nem tudok velük lenni, akkor legalább 

üzenetekkel és bátorító képekkel próbálom segíteni majd őket. 

Videókat is küldök nekik azért, hogy a lányok tudják, bármikor fordulhatnak hozzám" – idézte Garát-Gasparics Fanni szavait a Bors.

Kapcsolódó cikkek