Vágólapra másolva!
A hazai sport- különösen pedig a vízilabda életben ritka mértékű támogatással állt be az egri pólósok mögé a DIGI. Az ország egyik legnagyobb hagyományokkal bíró klubjának jövője így már biztos lábakon áll, ráadásul az új főtámogató elmondása szerint a cél természetesen a minél sikeresebb szereplés, ugyanakkor nem támasztanak irreális elvárásokat sem a férfi, sem a bajnoki címvédő női csapat elé.

Csütörtökön délután a magyar távközlési és infokommunikációs nagyvállalat, a 4iG budapesti központjában jelentették be, hogy a cég tulajdonában lévő DIGI lesz az Egri Vízilabda Klub névadó főtámogatója. 

A 4iG vezérigaztója, Fekete Péter elmondta, nem is volt számukra kérdés, hogy az egri csapat lesz az, amellyel közösen tovább írják a magyar vízilabda sikerekben gazdag történelmét.

"Az egri csapat évtizedek óta sikeres hazai és nemzetközi szinten, valamennyi fronton méltóképpen képviseli a magyar póló hagyományait. Számunkra mindig is fontos volt, hogy aktívan részt vegyünk a magyar sport támogatásában. 

Számunkra, ahogy az ország számára is, a póló nem pusztán egy a sok sportág közül, a vízilabda nemzeti büszkeségünk, kiemelt nemzeti ügy hazánkban.

 A jövőben mi is szeretnénk hozzájárulni a sikerekhez, büszkék vagyunk rá, hogy a jövő leendő bajnokait támogathatjuk" - mondta elöljáróban Fekete Péter.

DidiEgriVízilabda, Digi, Egri, vízilabda, eger, együttműködés, Fekete Péter, Szécsi Zoltán
Fekete Péter, a 4iG vezérigazgatója (balra) és Szécsi Zoltán, az Egri Vízilabda Klub elnöke
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

Tábori Tamás, a DIGI Kft. ügyvezetője az ezt követő kerekasztal beszélgetésen, melyben részt vett klub elnök és szakmai igazgatója, az egyaránt háromszoros olimpiai bajnok, Szécsi Zoltán és Biros Péter is, elárulta, hogy gyerekként Cegléden sportosztályba járt, ahol az osztály azon feléhez tartozott, amelyik vízilabdázott. De sem ez, sem pedig az a tény, hogy egykori nevelőedzője, Czigány Károly lánya, Dóra a bajnok egri női csapat kapitánya volt tavaly, nem játszott szerepet a döntésben.

Azt ugyanakkor nem titkolta, hogy a sportág kiválasztásában igenis fontos szerepe volt a sikerességnek és a hagyományoknak, így különösen sokat nyomott a latban, hogy az egri klub az ország egyik legnagyobb múltú egyesülete, amelyik számos bajnokot adott a vízilabdának az elmúlt 114 évben.

A szponzoráció ugyanakkor nem ajándék. Komoly elvárásaink vannak, ha nem is feltétlenül helyezésben, hiszen egy-két helyezés a tabellán ide vagy oda nem döntő jelentőségű. Viszont azt szeretnénk, ha az egri klubból továbbra is tehetséges, a válogatottban is meghatározó játékosok kerülnének ki,

 és, ahogy mi hozzájárulunk a sikereikhez, úgy eredményeik révén ők is is hozzájárulnak a DIGI márkanév jó hírének öregbítéséhez. 2025-től ráadásul ONE néven működik tovább a cég, ami már önmagában is elvárást jelent" - mondta Tábori Tamás.

DidiEgriVízilabda, Digi, Egri, vízilabda, eger, együttműködés
Tábori Tamás Biros Péter és Szécsi Zoltán között: a jövőben együtt dolgoznak az egri sikerekért
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

A klub helyzetéről Szécsi Zoltán elmondta, óriási segítséget jelent számukra a DIGI beszállása, hiszen egy olyan klubról van szó, ahol mintegy 400 fiatal vízilabdázik. 

"A tokiói olimpia után ismét megteltek a tanmedencék, extra órákat kellett bérelni. Szerencsére az uszodák, a dr. Bárány István és a Bitskey Aladár Uszoda is saját kezelésben van, így nem kell dekára mérni az uszoda időt. A gyerekek bármikor beugorhatnak a vízbe, edzés után maradhatnak játszani, gyakorolni. Nagyon nehéz volt konszolidálni a klubot, de sikerült teljes mértékben 21. századivá tenni mindkét uszodát" - mondta Szécsi Zoltán.

A klubelnök az eseményen jelentette be, hogy a bajnoki idény hajrájában Biros Péter veszi át a férfi csapat irányítását.

"Nem könnyű a bajnokság vége felé átvenni a csapatot, de voltam már hasonló helyzetben. Ilyenkor csak a saját szemére és tapasztalatára hagyatkozhat az ember, és persze a továbbra is velünk dolgozó stábtagok véleménye is fontos. Biztosan nem fogom varázsütésre megváltoztatni a csapatot, haladjunk csak lépésről lépésre. Nyerhető meccsek jönnek, a játékosoknak azt mondtam, mutassák meg, hogy igenis meg tudják csinálni. 

Az egri szurkolók nyitottak a minőségi vízilabdára, azon dolgozunk, hogy ismét azokat az eredményeket tudjuk elérni, mint tíz évvel ezelőtt, amivel a mai napig a legtöbben azonosítják az egri klubot

 - mondta Biros Péter.

DidiEgriVízilabda, Digi, Egri, vízilabda, eger, együttműködés, Biros Péter
Biros Péter (balra) pontosan tudja, hogy mire vállalkozik az egri csapat kispadján
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

Messze a DIGI lett a legnagyobb támogatónk, volumenében a város és a Szerencsejáték Zrt. támogatásának összegét teszi ki, ami azt jelenti, hogy mind női, mind férfi vonalon van esélyünk olyan csapatot fenntartani, amelyik komolyan bele tud szólni a magyar bajnokságba

 - mondta már az Origónak Szécsi Zoltán.

"Az idei szezon mindkét csapatnál az építkezésről szól, a lányoknál ezért igazoltunk több 2006-os játékost, köztük három korosztályos világbajnokot. Most még nem biztos, hogy ők fogják megnyerni a bajnokságot, de, hogy pár év múlva komoly eséllyel indulnak, az egészen biztos. A férfiaknál hasonló a helyzet, igyekeztünk minél több egri játékost beépíteni a csapatba, és bízom benne, hogy a következő években folyamatosan előre lépegetve el tudunk érni oda, hogy ismét a nemzetközi porondon szereplő csapatunk legyen" - mondta Szécsi, aki elhibázott lépésnek tartja, hogy annak idején az egriek kiszorultak a csapatból, ami azzal is járt, hogy helyben kevesebben kaptak kedvet a pólóhoz.

DidiEgriVízilabda, Digi, Egri, vízilabda, eger, együttműködés, Biros Péter, Szilágyi Dorottya, Parkes Rebecca, Szécsi Zoltán
Szilágyi Dorottya és Parkes Rebecca az egri póló mellett a magyar válogatottal is nagy sikereket érhet el
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

"Minél több egri szerepel a csapatban, annál nagyobb az esélye, hogy újra lesznek válogatott játékosok, olimpikonok közöttük. Amit ez a szponzoráció, kétféleképpen is tud segíteni. A stabilitás révén a legjobbaknak nem kell külföldre menniük, itthon tudnak készülni a világversenyekre, valamint egyre több és jobb, mondjuk így, kiegészítő játékost tudunk a csapatba építeni, akiknek a fizetése már konkurál a civil szféra fizetéseivel is."

Szilágyi Dorottyát minden szál Egerhez köti, így nem csoda, hogy az olimpiai és Eb-bronzérmes, friss vb-ezüstérmes klasszis az idei szezonban a csapatkapitány.

Nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Egerben vízilabdázhatunk.

 A város tele van fiatalokkal, minden adott a sikerekhez, és rendkívül magas színvonalon működő klub van mögöttünk, azaz minden adott, hogy sikeresek legyünk. Itt van a családom, az egész rokonságom, nem titok, hogy a póló utáni karrieremet is Egerben, az egri uszodában tervezem" - mondta a válogatott lövő az Origónak.

Szilágyi elárulta, míg tavaly az esélytelenek nyugalmával álltak oda az elődöntőhöz, majd a megnyert döntőhöz is, addig idén már egészen más a helyzet, hiszen kicserélődött a csapat, sok a fiatal, ugyanakkor már mindenki esélyesként tekint rájuk.

"Hét új, egyaránt utánpótláskorú játékos jött, akikkel még össze kell szoknunk. Viszont, tetszik vagy sem, ez egy olyan év, amit 

minden esélyes csapat arra áldoz, hogy a válogatott kijusson az olimpiára, és ott aztán a lehető legjobban szerepeljen.

 Ez az év a válogatott körül forog, éppen ezért tökéletes, hogy beépítsük a fiatalokat" - mondta Szilágyi, aki már csapatkapitányként igyekszik átadni tapasztalatát az újaknak.

A válogatott az eindhoveni Európa-bajnokságon némi csalódásra csak ötödik lett a csapat, de a pár héttel később kezdődő dohai világbajnokságon már döntőbe jutott, és megszerezte az egyetlen kiharcolható olimpiai kvótát.

DidiEgriVízilabda, Digi, Egri, vízilabda, eger, együttműködés, Szilágyi Dorottya
Szilágyi Dorotty nem kertelt, amikor a párizsi tervekről kérdeztük
Fotó: Origo - Polyák Attila  / Origo - Polyák Attila 

"A nagy változtatás után senki nem tudta hova tenni az új szituációt, miközben mindenki tisztában volt vele, hogy nagyon kevés az időnk a felkészülésre. Kicsit mindenki be volt feszülve, nem tudtuk, kinek mennyit kellene vállalnia, és, amikor nem jutottunk be a négybe, mintha leesett volna ez a súly a vállunkról. Mindenki magába nézett, edzők és játékosok, mindenki próbált jobb lenni, és az idő haladtával szépen meg lett az összhang a csapaton belül, ami a vb-döntőt és az olimpiai kvótát eredményezte" - fejtette ki Szilágyi Dorottya, akitől természetesen a párizsi olimpiai tervekre is kiváncsiak voltunk.

"A vb után pár nappal megbeszéltük, hogy a vb-ezüst pontosan ezt a pár nap örömködést éri meg, mert ennél sokkal komolyabb terveink vannak. 

Nem vb-ezüstérmesként szeretnénk majd lezárni a karrierünket, hanem olimpiai aranyérmesként akarunk hazajönni Párizsból!

 Ezért dolgozik mindenki a maximális befektetéssel és alázattal a klubjában, hogy ebből az álomból valóság legyen.