A földre zuhanva reszketett fájdalmában a sztársportoló, majd olyat tett, mint előtte soha senki - videó

krikett, Glenn Maxwell, sérülés, görcs
Australia's Glenn Maxwell (bottom) is being attended by a physio during the 2023 ICC Men's Cricket World Cup one-day international (ODI) match between Australia and Afghanistan at the Wankhede Stadium in Mumbai on November 7, 2023. (Photo by INDRANIL MUKHERJEE / AFP) / -- IMAGE RESTRICTED TO EDITORIAL USE - STRICTLY NO COMMERCIAL USE --
Vágólapra másolva!
Glenn Maxwell volt az ausztrál válogatott hőse az Afganisztán elleni krikett-világbajnoki mérkőzésen, annak ellenére, hogy a találkozó közben a teljes teste görcsbe állt, és sokáig magatehetetlenül rángatózott a földön.

A csoportkör utolsó előtti, nyolcadik fordulójában az ausztrálok szoros győzelmet arattak az afgánok ellen. Az ötszörös világbajnok ausztrál válogatott a sikerével 6-2-es mérleggel áll, és bebiztosította az elődöntőbe jutását, ezért pedig az egész nemzet elsősorban Glenn Maxwellnek hálás, aki kimagasló teljesítménnyel segítette ehhez a csapatot.

Ijesztő sérülés után történelemírás

A meccs elején ugyanakkor ez veszélybe került, miután

Maxwell egy futását követően a hátához kapott, a földre zuhant, majd remegni kezdett – láthatóan görcsbe rándult a teste.

A csapattársai és az orvosi stáb tagjai odaszaladtak hozzá, és hosszas ápolás elteltével vitték le a pályáról. Később mégis folytatta a játékot, és ilyen előjelekkel is

Maxwell az első ausztrál játékos lett, aki egy meccsen két darab százast is elért – ebből a krikettben egy meccsen egy is elképesztő teljesítménynek számít.

A jövő vasárnapig tartó indiai világbajnokságon a csoportkör utolsó fordulója előtt az ausztrálok mellett a házigazdák és a dél-afrikaiak biztosították már a helyüket a legjobb négy csapat között.