"Szörnyű katasztrófa" - megismétlődött a BL-döntő előtti óriási botrány - videó

Stade de France, meccs, futball, labdarúgás, UEFA-bajnokok ligája, szurkolók, Párizs, várakoznak, bejutás, kerítés
Liverpool fans stand outside unable to get in in time leading to the match being delayed prior to the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by Thomas COEX / AFP)
Vágólapra másolva!
A franciaországi rögbi-világbajnokság csoportkörének első fordulójában az Anglia–Argentína összecsapás óriási káosszal indult, miután a stadionba bejutni szándékozó 67 ezer embernek finoman szólva sem könnyítették meg a dolgát.

A marseille-i Stade Vélodrome előtt percekkel a meccs kezdete előtt is hatalmas volt a tömeg, amely mindenáron be akart jutni a kezdésre, ám ehhez csak egyetlen lépcsősort lehetett használni.

Az eset kísértetiesen hasonlított a 2022-es párizsi Bajnokok Ligája-döntő előtt történt incidensre, amikor a Liverpool drukkerei nem tudtak időben bejutni, ami nagy pánikot (a rendőrség részéről pedig könnygázhasználatot) váltott ki a Real Madrid elleni finálé előtt. Akkor annak a meccsnek a kezdését 36 perccel elhalasztották,

a rögbi-vb-n azonban a rengeteg üres szék és a stadion előtti káosz ellenére időben startolt el a 27-10-es angol győzelemmel zárult összecsapás.

Néhányan a zűrzavar közben a közösségi médiában jelezték, hogy majdnem két órával a kezdés előtt megérkeztek a stadionba, mégsem jutnak be a kezdésre a helyükre.

Mindenki mindenkit lökdösött, aztán amikor végre beértünk, a helyek rosszul voltak feljelölve, és mi is csak véletlenül találtuk meg a sajátunkat" – mondta egy angol szurkoló.

A foci-BL döntője után a rendőrséget és az UEFA-t kiáltották ki felelősnek, és a francia hatóságoknak most is minden bizonnyal újabb vizsgálatok elé kell nézniük.