Vágólapra másolva!
Javában zajlik a férfi kosárlabda-világbajnokság, ahol Dél-Szudán és a Zöld-foki szigetek történetük első győzelmét szerezték meg a tornán.

A 2023-as férfi kosárlabda-világbajnokság a 19. világbajnokság a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség rendezésében. A tornát 2023. augusztus 25. és szeptember 10. között rendezik meg a Fülöp-szigeteken, Japánban és Indonéziában. Ez az első alkalom, hogy két ország rendezi a világbajnokságot, de a második a Fülöp-szigeteken és Japánban.

A világbajnokságon eddig óriási meglepetések születtek: a Dominikai Köztársaság megverte az esélyesebb Olaszországot, és Franciaország második vereségét is elszenvedte, ezúttal a nagyon lelkesen játszó Lettországtól.

Két csapat pedig megszerezte első vb-győzelmét a torna történetében: a Zöld-foki szigetek Venezuelát, Dél-Szudán pedig az esélyesebb Kínát verte meg.

Mindkét csapat szurkolói kitörő örömmel fogadta a csapat sikereit.

A tornán 32 csapat játszik, és a 2024-es olimpiára lehet majd kvalifikálni a tornán keresztül (a két legjobb csapat az amerikai kontinensekről és Európából, a legjobb csapat Afrikából, Ázsiából és Óceániából, a rendező Franciaország mellett).