Vágólapra másolva!
Juhász Ádám a januári férfi kézilabda-világbajnokság előtti egyik edzésen szenvedett súlyos szemsérülést. Azóta először a múlt héten lépett pályára régi-új csapatában, az NB I-ben szereplő a MOL Tatabánya KC-ben. A magyar válogatott irányító elmondta, nem tökéletes a szeme, de ennél jobb már soha nem is lesz.

Juhásznak az év elején a válogatott edzőtáborában egy bemelegítéshez használt gumiszalag vágódott a szemébe, és egy darabig az is kérdéses volt, fog-e látni a bal szemére. Négy műtét után volt képes újra látni, és már

a pályára is visszatérhetett, immáron a régi-új csapatának színeiben, legutóbb épp a BL-döntős lengyel Kielce ellen – szemüvegben.

„Ennél jobb már nem lesz – mondta Juhász a molcsapat.hu-nak, amikor a súlyos szemsérülése utáni állapotáról kérdezték. –

és mivel a pupillám is sérült, a hirtelen erős fény is bánt, de a pályán már nem zavar, a játékban nem akadályoz. Visszatértem, de még egy kis időre szükségem lesz, hogy megszokjam, és az sem mellékes, hogy nyolc hónapot hagytam ki. Ennyit a legsúlyosabb sérülések után szokás."

Juhászra nagy szüksége van a tavaly az NB I-ben bronzérmes klubnak, ugyanis poszttársa, a bosnyák válogatott Josip Peric sérülés miatt hosszabb időre kidőlt.

A Tatabánya pénteken az újonc PLER otthonában kezdi meg a bajnoki idényt, később pedig a csoportkörben becsatlakozik az Európa-ligába is, ahonnan Juhász szerint jó esélye lesz a felfrissített csapatnak a továbbjutásra.