Sofron István nagyot csalódott: a magyar válogatott hokisból "nem kértek" Fehérváron

SOFRON István, jégkorong-világbajnokság, Jégkorong, Magyarország - Finnország, Tampere,
Tampere, 2023. május 19. A finn Niklas Friman és Sofron István a jégkorong-világbajnokság ötödik fordulójában játszott Magyarország - Finnország mérkőzésen a finnországi Tamperében 2023. május 19-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Osztrák ligában szereplő csapatnál, "Magyarországhoz közel, egy kicsit jobb ligában" szeretné folytatni jégkorongos pályafutását Sofron István, de ha ez nem jön össze neki, a Csíkszeredában játszik majd tovább.

A 35 éves játékos az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, hogy - bár a "végén elhasalt" - jól teljesített a válogatott az elitvilágbajnokságon, és úgy érzi, neki is jól ment a játék. Az akkori kapitány, Kevin Constantine pedig, aki a Fehérvár AV19 vezetőedzője is volt, a nemzeti csapat összetartásán jelezte neki, hogy szeretné, ha visszatérne Székesfehérvárra. Időközben azonban az amerikai szakember távozott mindkét posztról.

Sofron elárulta, a Csíkszeredában eltöltött két év után jó lett volna az osztrák ligában szerepelni a Fehérvárral, de nem sikerült oda szerződnie.

"Azt a választ kaptam, hogy már megvan a csapat elég régóta, és tele vannak" - mondta Sofron, aki úgy fogalmazott, ez kicsit csalódás volt a számára, mert nagyon szeretett volna "hazamenni Fehérvárra", mivel ott lett felnőtt hokis.

Sofron István meg nem tudja, hol folytatja a pályafutását Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Illyés Tibor

Ezután kérte a menedzserét, hogy "itt közel, Európában, egy kicsivel jobb ligában" nézzen körül, vegye fel a kapcsolatot az osztrák ligában érdekelt csapatokkal és dobja be a nevét.

"Emiatt most egy-két hónapot kivárok. Ha nem jön össze, akkor a Csíkszereda tárt karokkal vár" - tette hozzá a válogatott hokis, aki addig egyedül készül az idényre.

A nemzeti csapatot illetően úgy fogalmazott, hogy "amíg a válogatott hív, addig menni kell".

"Amíg tudom segíteni a válogatottat, addig ott kell lenni, de eljön az idő, amikor át kell adni a stafétabotot" - jelentette ki. Hozzátette, szerinte a válogatott gerince, kilenc-tíz játékos egy-két éven belül elköszön. Úgy vélekedett, érdemes lenne beszélni a szövetségben, mi ilyenkor a helyes lépés, "hogy ebből a magyar jégkorong ne szenvedjen kárt".