Vágólapra másolva!
Az Eger szerdán négy góllal jobbnak bizonyult vendégként a százszázalékos mérleggel alapszakaszgyőztes FTC-nél, ezzel megnyerte a női vízilabda ob I elődöntőjében rendezett párharcot.

A fővárosi csapat múlt csütörtökön 13-11-re győzött, a szombati második meccsen pedig az Eger 9-8-cal egyenlített az egyik fél második sikeréig tartó ütközetben.

A szerdai mérkőzés első negyedében komoly előnyt szerzett a hevesi alakulat, amelyben Szilágyi Dorottya kétszer távolról lőtt pontosan, egyszer pedig ötméteresből, majd a vége előtt pár másodperccel Czigány Dóra is bevette a hazaiak kapuját messziről. Az FTC játékosai pontatlanul céloztak és az emberelőnyökkel sem tudtak mit kezdeni.

A következő szakasz első felében nem változott a helyzet, Czigány és Szilágyi őrizte jó lövőformáját. A Eurokupában döntős FTC 12 perc elteltével, 0-7-nél szerezte első gólját: Gurisatti Gréta volt eredményes, aki a nagyszünetig még kétszer talált a vendégek kapujába.

Az Eger kiütötte a Fradit Forrás: fradi.hu

A harmadik nyolc perc 3-8-ról indult, de csakhamar két gólt faragott hátrányából a fővárosi csapat Simon-Illés Anna jóvoltából. A folytatásban felváltva estek a gólok.

A negyedik negyedben kilenc találat esett, 9-11-nél került a legközelebben az FTC az ellenfeléhez, amely azonban ezután három gólt lőtt sorozatban, amivel végleg eldöntötte a mérkőzést.

A hazaiaknál Gurisatti öt, a vendégeknél Czigány hét, Szilágyi öt gólt szerzett.

Az Eger 2012-ben és 2013-ban volt döntős, és mindkétszer nyert.

A másik ágon a címvédő és Eurokupa-győztes UVSE, valamint a Bajnokok Ligájában negyedik Dunaújváros csatázott és utóbbi jutott a fináléba 2-0-val.

A döntős sorozat szombaton kezdődik Dunaújvárosban.

Eredmény:
női elődöntő, 3. mérkőzés:
FTC-Telekom Waterpolo - Tigra-ZF-Eger 11-15 (0-4, 3-4, 4-2, 4-5)
A párharc végeredménye: 2-1 az Egernek.