Vágólapra másolva!
Hanga Ádám csapata, a Real Madrid több mint 20 ezer néző előtt, 85-78-ra győzött a Partizan Beograd vendégeként, így 2-2-re egyenlített a férfi kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc nyitányán meglepetésre mindkét hazai meccsét elveszítő spanyol együttes kedden megkezdte a felzárkózást azzal, hogy 82-80-ra nyert Belgrádban, most pedig hasonló bravúrra volt szüksége Hangáéknak a versenyben maradáshoz.

A magyar válogatott klasszisa a Partizan otthonában a csapata egyik vezéregyéniségének bizonyult, hiszen

az első két negyedet szinte végigjátszva 15 ponttal, holtversenyben a Real legeredményesebbjeként zárta a találkozót (és egyben a félidőt),

emellett pedig a hajrában visszaálló játékos 2 lepattanót és 3 gólpasszt is szerzett.

Hanga Ádám remekelt a belgrádi összecsapáson Forrás: NurPhoto via AFP/Oscar Gonzalez/NurPhoto/Oscar Gonzalez

Az előzőhöz hasonlóan ezen a mérkőzésen sem állhatott ki egyik csapat sem a legerősebb összeállításában, miután a második madridi meccset lezáró tömegverekedés következményeként a Realból az összetűzést kezdeményező Guershon Yabuselét öt, míg a szerbektől Kevin Puntert két találkozóra tiltották el.

A tavalyi döntős Real egyenlítése után a párharc ötödik találkozójára kedden, Madridban kerül sor. A négyes döntőt – amelyen egyelőre csak a Barcelona biztosította a részvételét – május 19. és 21. között a litvániai Kaunas rendezi.

Férfi kosárlabda Euroliga, negyeddöntő, 4. mérkőzés:
Partizan Beograd – Real Madrid 78-85 (15-27, 27-18, 13-16, 23-24)