Elhagyja az országot a magyar válogatott kézilabdázó

ILIC Zoran
Göteborg, 2023. január 22. Ilic Zoran (k), valamint a zöld-foki Luis Almeida kapus (b, háttal) és Leandro Semedo (j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének harmadik, utolsó fordulójában játszott Magyarország - Zöld-foki Köztársaság mérkőzésen a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 22-én. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Ilics Zorán a szezon végén távozik a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatából, és a német Hamburgban folytatja a pályafutását – számolt be a csapat hivatalos oldala.

A közleményben a veszprémiek jelezték, hogy Ilics fejlődése és előrelépése érdekében

a klub és a játékos egyöntetűleg jutott arra a döntésre, hogy a több játékidő és a nagyobb terhelés reményében másik együtteshez igazol nyáron.

Ugyanakkor a csapat reméli, hogy a most 21 éves jobbátlövő a későbbiekben az új tapasztalatokkal felvértezve visszatér majd hozzájuk.

A januári világbajnokságon a magyar válogatottban is szerepelt

Ilics kétéves szerződést kötött a HSV Hamburg csapatával,

akik jelenleg a 8. helyen állnak a német Bundesligában.

Ilics Zorán a vb-n 8. helyezett magyar válogatottnak fontos embere volt Forrás: AFP/Adam Ihse

A magyar válogatott játékos 2021 júliusában került a Telekom Veszprémhez az utánpótlásból, a BFKA Veszprém NBI/B-s csapatából. Eddig 64 mérkőzésen lépett pályára a csapat színeiben, amelyeken összesen 120 gólt szerzett. A Veszprémmel egyszer nyert Magyar Kupát, kétszer pedig SEHA-Ligát, míg a Bajnokok Ligája négyes döntőjében is szerepelt egyszer.