Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-29-es vereséget szenvedett Szlovéniától a világbajnokság előtti utolsó felkészülési mérkőzésen, Nagykanizsán. A találkozó után a hazaiak két légiós játékosa, Hanusz Egon és Leimeter Csaba értékelt az Origónak.

Hanusz Egon felsőlégúti megbetegedése, láza és fáradékonysága miatt a pénteki edzésen állt először a válogatott rendelkezésére a felkészülés alatt. A német Stuttgart irányítója szombaton sok játéklehetőséget kapott Chema Rodrígueztől, ám nem volt elégedett a teljesítményével.

Hanusz Egont nagy üdvrivalgás fogadta a pályára lépésekor Fotó: Polyák Attila - Origo

„Nem érzem még magam topformában, bár a tegnapi edzést és a mai meccs elejét jól bírtam, így sem vagyok megelégedve magammal.

– nyilatkozta Hanusz, majd rátért a Kanizsa Aréna hangulatára. – Csurgóiként nagyon sok ismerőssel találkoztam, akik szintén örültek, hogy itt rendezték a meccset.

A Zágrábban játszó Leimeter Csaba szintén egy gólig jutott a nagykanizsai mérkőzésen. A magyar jobbátlövő szerint több szempontból is hasznos volt a Szlovénia elleni két felkészülési meccs a vb előtt.

Leimeter Csaba szerint a vb-n nem fér bele hasonló elfáradás, mint Nagykanizsán Fotó: Polyák Attila - Origo

„Kellett ez a két találkozó ahhoz, hogy összeszokjunk.

Igaz, a világbajnokság teljesen mást hoz majd – mondta Hanusz, majd a csütörtöki és a szombati mérkőzés hajrája közötti különbségről beszélt. –

A csütörtöki végjáték szerintem sokat kivett belőlünk, így mára talán elfáradtunk fejben a végére. Az ilyen problémákat mindenképpen ki kell küszöbölni a világbajnokságig, ahol remélhetőleg hasonlóan jó lesz a hangulat, mint Nagykanizsán volt!"

A magyar válogatott a svédországi Kristianstadban kezdi meg a szereplését Dél-Korea ellen, csütörtökön.

Mindent egy helyen az Eb-ről