Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott ugyan ismét kikapott az Európa-bajnokságon, de a középdöntő első mérkőzésén a dánoktól elszenvedett 29-27-es vereség ellenére is elégedettebben nyilatkozott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, mint az eddigi mérkőzések után.

"Volt, amit nem, de azért jelentős részben sikerült megvalósítanunk az előzetesen eltervezett taktikát" - kezdte a kapitány, aki elmondta, hogy a mérkőzés tempója is kedvezett a magyar válogatottnak, mert a dánok jóval kisebb tempót diktáltak, mint két nappal korábban a norvégok.

"A hajrát nagyon sajnálom, de akkor már nagyon nem volt levegőjük a lányoknak, miközben a dánok folyamatosan jöttek keresve az egy az egy elleni párharcok lehetőségét, és a súlykülönbség rendszerint az ő javukra döntött" - mondta, amikor újságírók arról kérdeztük az interjúzónában, hogy az utolsó percekben mi okozta a mieink vesztét.

"Biztos, hogy közrejátszott a vereségben, hogy keveset tudtunk cserélni, és a kezdőcsapat játékosai nagyon elfáradtak a végére. De tudtuk, hogy így lesz, így készültünk, szem előtt tartva, hogy most jön három nap pihenő, tudnak majd regenerálódni. Mindent megtettünk, kár, hogy nem sikerült győzni" - válaszolta az Origo kérdésére.

Azt a kapitány is elismerte, hogy ez volt a mieink eddigi legjobb meccse az Európa-bajnokságon, ami leginkább a játékosok lelki világának tehetett jót.

"Mindegy, hogy ki mit mond, nem foglalkozunk vele, majd meglátjuk, hogy mi lesz a folytatásban. A papírforma alapján sokkal jobb a dán válogatott, mi pedig felvettük velük a harcot. Az apró dolgokban van a nagy egész titka, ha a folytatásban is így tudunk játszani, akkor azért egyszerűbb dolgunk lesz."

Mindent egy helyen az Eb-ről