Golovin az Origónak: Egyetlen olyan pillanat sem volt, amikor azt éreztem, hogy valami megváltozik

VLAGYIMIR, Golovin magyar női kézilabda-válogatott
Granollers, 2021. december 10. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Kongó mérkőzésen 2021. december 10-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A női kézilabda Európa-bajnokság ljubljanai csoportkörének második fordulójában a magyar válogatott 21-18-ra kikapott a horvátoktól. A szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir csalódottan értékelt, előbb az M4 Sport kamerája előtt, majd a helyszínen tartózkodó újságíróknak is nyilatkozott.

„Ha Svájc ellen 50 kellemetlen percünk volt, akkor most 60. Érthetetlen, ami ma történt velünk. Tudnám keresni az okokat, de 18 lőtt góllal nagyon nehéz meccset nyerni. A bizonytalanság ma is ott volt a csapaton, a védekezésre még lehet valamit mondani, a 21 kapott gól rendben van, de 18-cal nem lehet meccset nyerni, ez kritikán aluli. Folyamatosan lassított minket az ellenfél. 4-0-nál is érezni lehetett, hogy baj van, változtatni kell valamit. Nem lesz egyszerű feladat a norvégok ellen felállni, mert aki magabiztos volt eddig, az is elbizonytalanodott. Lesz feladatunk" – mondta az M4 Sportnak Golovin Vlagyimir.

"Hatvan percen keresztül kellett volna koncentrálni, de sajnos nem működött az, amit elterveztünk. A statisztika azt mutatja, hogy rengeteg helyzetet hagytunk ki, a 18 dobott gól nagyon kevés. Persze megértem, hogy egy idő után elbizonytalanodtak a játékosok, de, hogy az egész csapat, az egy kicsit gáz.

Svájc ellen benne volt a levegőben. Éreztük, hogy előbb-utóbb sikerülhet a fordítás, és a végén ez sikerült is. Ezúttal azonban nem volt ilyen" - mondta a kapitány az Origo kérdésére.

"Ugyan kétszer is feljöttünk három gólra, és Szemerey Zsófi bemutatott két védést, de ebből sem tudtunk profitálni, mert amikor faraghattunk volna a hátrányból, kimaradtak a ziccereink. Hozzáteszem, a horvát válogatott tudatosan lassította a játékot, de amikor megvolt a lehetőségünk a lerohanásra, túl sokat hibáztunk. Az a baj, hogy aki magabiztos volt, az is elbizonytalanodott a folytatásra" - válaszolta egy kérdésre a kapitány.

A szövetségi kapitány szerint nincs már reális esély a nyolc közé jutásra Forrás: MKSZ/Aniko Kovacs/Kovacs Aniko

A horvátok játéka egyáltalán nem lepte meg, azt nyújtották, amit előzetesen várni lehetett tőlük. Nem volt klasszikus átlövőjük, Petika próbálkozott, de inkább hét méterről lőttek a horvát játékosok, nem a távoli zónából, tartott rövid elemzést a szakvezető.

A lelátóról úgy tűnt, hogy a második félidő közepén fontos szituációban legalább kétszer hoztak a játékvezetők minimum vitatható esetet, Golovin azonban ezt a kérdést inkább kerülte.

- zárta rövidre a témát.

Arra viszont egyértelműen igennel felelt, amikor arról kérdztük, hogy a sok kihagyott helyzetet nevezhetjük-e immár visszatérő problémának? I

"Igen, sajnos nagyon úgy néz ki.'

A norvégok elleni keddi meccs a kapitány szerint már tét nélküli, de nyíltan kimondta, hogy