Vágólapra másolva!
A magyar kosárlabd-válogatott számára hivatalosan is megkezdődött a felkészülés az augusztusi vb-selejtezőkre, illetve a szeptemberi Európa-bajnokságra. Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány elárulta, hogy mikor kapcsolódik be a munkába Hanga Ádám, és hogy miért a bosnyákok elleni meccs lesz a kulcs a szeptemberi Eb-n.

– mondta el a Nemzeti Sportnak adott interjújában Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány. A magyar válogatott kapitánya szerint öt éve, Kolozsváron és Isztambulban találkoztak hasonlóan erős ellenfelekkel. Akkor a spanyol és a szerb volt a legmagasabb szint, ezúttal viszont már a csoportunkban van négy hasonló együttes.

- mondta el Ivkovics.

Ivkovics bízik a jó szereplésben Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A magyar válogatott kapitánya szerint az előző Európa-bajnokságon szerepet kapó játékosok érettebbek lettek. Ivkovics szerint Hanga Ádám és Vojvoda Dávid hozza ugyanazt a szintet, a kiegészítő szereplők még több rutint és tapasztalatot szereztek, a fiatalok beértek. Az egyedüli nehézséget az okozza, hogy Filipovity Márkó nem lehet velük az Európa-bajnokságon, hiszen új csapata, a német Chemnitz 99-ers csak úgy szerződtette, ha a felkészülés első napjától edzésbe áll a klubnál.

- mondta el Ivkovics az Eb-vel kapcsolatos taktikáról.

- nyilatkozta a magyar kapitány.

- fejezte be a kapitány.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Allen Rosco, Benke Szilárd, Eilingsfeld János, Ferencz Csaba, Golomán György, Hanga Ádám, Karahodzsics Kemal, Lukács Norbert, Mikael Hopkins, Keller Ákos, Perl Zoltán, Pongó Marcell, Somogyi Ádám, Szabó Zsolt, Váradi Benedek, Vojvoda Dávid

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Augusztus 5.:  Magyarország–Grúzia, Kecskemét, 18
Augusztus 6.:   Magyarország–Grúzia, Kecskemét, 16
Augusztus 12.:   Magyarország–Szlovákia, Kecskemét, 17
Augusztus 18.:  Horvátország–Magyarország, Opatija

VB-SELEJTEZŐ
Augusztus 24.:  Magyarország–Litvánia, Szombathely, 18
Augusztus 27.:   Csehország–Magyarország, Chomutov, 18.15

EURÓPA-BAJNOKSÁG, KÖLN
Szeptember 1.:    Magyarország–Bosznia-Hercegovina, 14.30
Szeptember 3.:    Magyarország–Szlovénia, 20.30
Szeptember 4.:    Magyarország–Franciaország, 20.30
Szeptember 6.:   Magyarország–Litvánia, 17.15
Szeptember 7.:    Magyarország–Németország, 20.30