Vágólapra másolva!
A ljubljanai divízió I/A jégkorong-világbajnokság nyitónapján a magyar válogatott fantasztikus teljesítményt nyújtva 5-1-re nyert Dél-Korea ellen.

A magyar hokiválogatottnak egyértelműen az a célja, hogy a ljubjanai világbajnokságról feljusson az elitbe, és ehhez már Dél-Korea ellen is jó teljesítményre, győzelemre volt szükség kedden.

A két válogatott április végén felkészülési mérkőzésen már találkozott egymással, a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban rendezett összecsapást akkor a koreaiak nyerték 4-2-re.

Mezőnyfölényben kezdte a mérkőzést Sean Simpson együttese, a 2. percben Kóger vitte be a támadóharmadba balról a korongot, lövését Dalton tolta oldalra, aztán nem sokkal később Macauley kísérletét blokkolta az ellenfél védelme.

A 7. percben megszerezték a vezetést a magyarok, Fejes a jobb oldalon a bedobókör tetejénél lőtt kapura, a pakk pedig megpattant egy védőn és Dalton válla fölött a jobb felsőben landolt.

A 8. percben már két góllal vezetett a magyar csapat, Dalton Erdély és Garát lövését is védte, de a kipattanót Sofron laposan a koreai kapus lábai között a hálóba vágta.

Az első harmadban két góllal vezetett a magyar válogatott Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

Az első harmad tökéletesen alakult, Sean Simpson csapata két gólt szerzett és ritkán engedte a kapuja közelébe ellenfelét.

A második harmad is fantasztikusan indult magyar szempontból, a 4. percben Erdély nagyszerűen vitte be a korongot a támadóharmadba, majd közepről leadott lövése a kapuvasat találta el, de a kipattanót újra rálőtte, a pakk bedig Dalton hátáról pattant be a kapuba.

A 9. percben már 4-0-ra vezetett a magyar hokiválogatott, ismét Erdély volt eredményes egy gyönyörű támadás után.

Hári tette ki jobbra a korongot Terbócsnak, ő pontosan passzolt középre Erdélyhez, aki közelről lőtt a kapu üres oldalába.

A 11. percben megint Erdély talált be, mesterhármasig jutva ezzel. Szirányi passzolt középre az alapvonaltól Erdély elé, aki kapásból bombázta be a korongot a kapuba. A magyar válogatott kiválóan játszott, minden tekintetben ellenfele fölé nőtt. Hat perccel a második harmad vége előtt büntetőhöz jutott Dél-Korea, de An Dzsin Huj nem tudta bevenni Rajna kapuját, aztán a szünet előtt Sebők lőhetett volna újabb gólt, ám nem sikerült átemelnie a spárgázó kapust, így maradt az 5-0-s magyar vezetés.

Erdély Csanád tarthatatlan volt a második harmadban Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

A harmadik játékrész kiegyenlítettebb játékot hozott, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. A 11. percben egy támadáson belül háromszor is eltalálták a kapuvasat a koreaiak, a magyarok továbbra is megúszták bekapott gól nélkül a meccset, viszont a szabálytalankodó Szirányit két percre kiállították.

A 12. percben Erdély vihette ziccerben a korongot a kapusra, de negyedszer nem tudott túljárni Dalton eszén. Két perccel a meccs vége előtt összejött a szépítés a dél-koreaiaknak Kim Szang Vuk révén.

A folytatásban újabb gól viszont már nem esett, a magyar válogatott remek teljesítményt nyújtva nyert 5-1-re Dél-Korea ellen, így magabiztos győzelemmel kezdte a világbajnokságot.

Közönségszórakoztató játékkal nyert a magyar válogatott Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

A ljubljanai divízió I/A vb-n a magyarok szerdán a litván, pénteken a házigazda szlovén, vasárnap pedig a számos székely hokissal felálló román válogatottal csapnak össze. Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Magyarország-Koreai Köztársaság 5-1 (2-0, 3-0, 0-1)
gól: Fejes (7.), Sofron (8.), Erdély (24., 28., 31.), illetve Kim Sz. (58.)