Vágólapra másolva!
A ljubljanai divízió I/A jégkorong-világbajnokság második napján a magyar válogatott 2-1-re nyert Litvánia ellen, így továbbra is százszázalékos a tornán.

Sean Simpson együttese kedden, a vb nyitómeccsén 5-1-re kiütötte Dél-Koreát, a következő mérkőzését pedig az ellen a Litvánia ellen játszotta, amely 4-2-re kikapott a házigazda Szlovéniától.

A magyar hokiválogatottnak egyértelműen az a célja, hogy a ljubjanai világbajnokságról feljusson az elitbe, és egy újabb győzelemmel még közelebb kerülhetett ehhez.

Kiválóan kezdték a meccset a magyarok, már az első percben megszerezték a vezetést. Cizas hibázott a saját kapuja előtt, Sebők lecsapott a korongra és nagyszerűen lőtt a jobb alsóba.

Az első harmadban sok terület nyílt a litvánok előtt, az eredménykényszer miatt nagy fordulatszámon pörögtek, de Rajna remekül védett és sikerült 1-0-s vezetéssel zárni az első játékrészt.

Sebők Balázs (középen) góljával szerzett vezetést a magyar csapat Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

A második harmad hatalmas magyar ziccerrel indult, de Hári nem tudta ellőni a korongot a szlovén kapus, Armalis mellett. A 24. percben gyönyörű támadás után Sofron találta el a kapuvasat, de elhúzták a lábát. Hosszas videózás következett, majd büntetőt kapott a magyar válogatott.

Hári ezúttal nem hibázott, remekül cselezte ki a kapust és higgadtan lőtt a kapuba.

A 28. percben szépítettek a litvánok, miután elhozták a bulit a támadóharmadból. Alisauskas távolról bombázott a kapu bal oldalába, a villámgyors lövést nem védhette Rajna.

A 33. percben Magosi szép cselekkel tört be a litván kapu elé, majd Kulmalához játszott, de a kapus lábbal még odaért. Ezt követően Sebők lőhetett egy tetszetős cselsorozat után, de kapu mellé bombázott. A 38. percben a Dél-Korea ellen mesterhármast elérő Erdély lépett ki ziccerben, ám nem tudta belőni a pakkot a kapus mellett. A szünetig újabb gól már nem esett, 2-1-re vezetett Sean Simpson csapata.

Óriási küzdelmet és két gólt hozott a második harmad Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

Az előző játékrészből áthozott magyar emberelőnnyel kezdődött az utolsó harmad, de ezt nem sikerült kihasználni, aztán a 43. percben Armalisnak kellett védenie Sofron lövését. Egyre nagyobb lendülettel támadtak a litvánok, keménynek ígérkezett a záró etap.

A 48. percben hatalmasat kellett védenie Rajnának, aki Kaleinikovas közeli lövése után megfogta a korongot.

A harmad felénél kettős emberelőnybe került a magyar együttes, ez hatalmas lehetőség volt a meccs lezárására. Több lövést is kapura küldtek Magosiék, de nem sikerült gólt szerezni ezekben a percekben. Az 55. percben Kulmala vezette a kapusra a korongot, de nem tudta fonákkal eltenni a pakkot, majd Erdély helyzeténél védett nagyot Armalis. Sorra követték egymást a magyar lehetőségek, de a litvánok jól védekeztek és elkerülték a harmadik gólt, aztán megvolt a lehetőségük az egyenlítésre, mert kevesebb mint három perccel a vége előtt emberelőnybe kerültek.

Rajna Miklós remekül védett a litvánok ellen Forrás: Vörös Dávid/MJSZ

A folytatásban újabb gól már nem esett, Sean Simpson együttese kivédekezte az utolsó perceket és nagy küzdelemben 2-1-re legyőzte Litvániát, így két meccs után két győzelemmel áll a világbajnokságon.

A ljubljanai divízió I/A vb-n a magyarok még két meccset játszanak. Pénteken a házigazda szlovén, vasárnap pedig a számos székely hokissal felálló román válogatottal csapnak össze. Az első két helyezett feljut az elit vb-re, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

Eredmény:
Magyarország-Litvánia 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
gól: Sebők (1.), Hári (24.), illetve Alisauskas (28.)

A házigazda szlovén jégkorong-válogatott hatgólos második harmaddal 9-1-re legyőzte a román csapatot, így a magyarokhoz hasonlóan két mérkőzés után százszázalékos. Mivel pénteken a két hibátlan együttes, a szlovén és a magyar találkozik, amelyik nyer, biztosan feljut a világelitbe.

Eredmény:
Szlovénia-Románia 9-1 (1-1, 6-0, 2-0)
gól: Jeglic (10., 25.), Verlic (24., 40., 51.), Ograjensek (33.), Maver (36.), Cimzar (40.), Ticar (45.), illetve Szkacskov (12.)