Vágólapra másolva!
Az Euroliga-győzelemért lépett pályára a magyar válogatott kosárlabdázó Hanga Ádámmal felálló Real Madrid a címvédő, török Anadolu Efes ellen a belgrádi Stark Arénában. A török csapat 58–57-re nyert, és megvédte a címét.

A Real Madrid kiváló formában várta a finálét, mivel április 17. óta sorozatban kilenc mérkőzést nyert meg. Ezt folytatni tudta a Barcelona ellen is, hiszen az elődöntőben 86–83-ra diadalmaskodott legnagyobb riválisával szemben, így bejutott a sorozat döntőjébe. A másik ágon a címvédő, török Anadolu Efes játszott a görög Olympiakosz Pireusszal, amelyet szoros mérkőzésen 77–74-re győzött le. A két csapat elmúlt öt egymás elleni mérkőzéséből a madridiak hármat is megnyertek, azonban a legutóbbi összecsapásukat a törökök nyerték 93–90-ra.

Shane Larkin szép megoldásokat mutatott be Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

A legrangosabb európai klubsorozat honlapja szerint a 33 éves Hanga a kezdőötös tagja volt.

Közel 23 és fél percet játszott, egy duplát és egy triplát dobott a gyűrűbe, azaz öt ponttal zárt.

Ezen kívül begyűjtött három lepattanót, kiosztott egy gólpasszt, egy labdát lopott és volt egy blokkja is. Hanga lehetett volna az első magyar kosaras, aki a férfi Euroligában diadalmaskodik.

Az utolsó percekig szoros volt az állás Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

Két szoros negyedet követően még a Madrid vezetett öt ponttal, ám a folytatásban sokkal hatékonyabban védekezett a török gárda, így végül drámai csatában megvédte a címét.

A bronzmérkőzésen a spanyol Barcelona és a görög Olympiakosz Pireusz csapott össze. Az első félidőben a katalán együttes magabiztos, hétpontos előnyre tett szert, amiből hiába bukott el egyet a harmadik felvonásban, az utolsó játékrészben végül szép játékkal tovább növelte a különbséget, és 84–74-re nyert.

Férfi kosárlabda
Euroliga, döntő

Real Madrid (spanyol)–Anadolu Efes (török) 57–58 (15–14, 19–15,, 8–11, 15–18)

a 3. helyért:
Barcelona (spanyol)-Olimpiakosz (görög) 84-74 (20-18, 25-20, 17-18, 22-18)