Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bajnoki kudarccal érkezik Budapestre a Győr BL-ellenfele

női kézilabda, Bajnokok Ligája, Ferencváros, Esbjerg
Vilde Mortensen Ingstad of Team Esbjerg (L), Kaja Kamp of Team Esbjerg (2nd L), Greta Marton of FTC-Rail Cargo Hungaria (2nd R) and Kristine Breistoel of Team Esbjerg vie for the ball during the Champions League women's handball match between Team Esbjerg and FTC-Rail Cargo Hungaria at Blue Water Dokken in Esbjerg, Denmark on October 11, 2020. (Photo by John Randeris HANSEN / Ritzau Scanpix / AFP) / Denmark OUT
Vágólapra másolva!
A címvédő Odense nyerte a dán női kézilabda-bajnokságot, miután a finálé harmadik, mindent eldöntő mérkőzésén odahaza győzte le a dán válogatott szövetségi kapitányának, Jesper Jensennek a csapatát, az Esbjerget.

A döntő első két mérkőzésén egyaránt az aktuálisan hazai csapat diadalmaskodott, így az alapszakaszgyőztes Odensének otthon kellett volna nyernie ahhoz, hogy megvédje a bajnoki címét.

A trónkövetelő Esbjerg azonban alaposan összeszedte magát a Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntője előtt, és egy

első félidőben látott 7-0-s sorozatnak is köszönhetően a találkozó nagy részében meg tudták őrizni az előnyüket. A hajrához közeledve (22-21-nél) viszont az Odense így is át tudta venni a vezetést,

az Esbjerg pedig hiába kapcsolt nagyobb sebességre, a hazaiak már nem engedték ki a kezükből a győzelmet az utolsó percekben. Hat másodperccel a vége előtt ugyan még átkerült a labda a vendégekhez, komoly veszélyt már nem tudtak hozni az ellenfél kapujára.

Az Esbjerg idén a Ferencvárossal is találkozott kétszer a BL csoportkörében Forrás: AFP/John Randeris/John Randeris Hansen

A mérkőzést végül 25-24 arányban nyerték meg a hazaiak, elsősorban a 10 találatig jutó Dione Housheer vezérletével – a másik oldalon Henny Reistad is ugyanennyi gólig jutott –, ezzel pedig sorozatban (és egyben történetük során) második bajnoki címüket szerezték.

Az Esbjergnek pedig szombat délután már Budapesten van jelenése, ugyanis éppen a Győri Audi ETO ellen játssza majd a BL Final Fourjának első elődöntőjét, nyolc év után az első dán csapatként szerepelve a legjobb négy között.

A bronzérmet a Herning-Ikast csapata szerezte meg, amely szintén döntő összecsapáson, 29-21-re verte az Európa-ligában ezüstérmes Viborgot.

Mindent egy helyen az Eb-ről