Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém csapata csütörtök este hatalmas lépést tett a legjobb nyolc közé kerülésért a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, amihez többek között Vladimir Cupara is hozzátette a maga részét.

A magyar sztárcsapat nagyszerű védekezéssel és több kiváló egyéni teljesítménnyel győzte le idegenben 30-22-re az észak-macedón HC Vardart a nyolcaddöntős párharc első mérkőzésén. Támadásban a nyolc góltl lövő Andreas Nilsson, és a hat találatot jegyző Petar Nenadics volt a vezér, míg a kiválóan működő védelem mögött a spanyol kapus, Rodrigo Corrales parádézott.

De ugyanezt tette az ezúttal kevesebbb szerepet kapó szerb Vladimir Cupara is, aki, amikor beállt a veszprémi kapuba, nem kapott gólt, minden lövést megfogott a szkopjei csarnoban. A világ egyik legbiztosabb kezű heteslövője és szélsőjének, az orosz Timu Gyibirovnak például két hetesét is védte, a második után ráadásul még a kipattanó után az ismétlést is megfogta.

A Veszprém-Vardar párharc visszavágójára április 6-án, szerdán 18.45-től kerül sor Veszprémben. A továbbjutó a dán Aalborggal találkozik a kölni Final Fourba jutásért.