Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 25-19-re legyőzte Szlovákiát az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Az első félidőben hét, a másodikban hat ziccert is kihagytunk, ebben még lesz lehetőségünk javítani, így a támadójátékunkban jócskán maradt még" - kezdte értékelését Golovin Vlagyimir, a nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

Golovin Vlagyimir a 2021-es tokiói olimpia után vette át a magyar női kézilabda-válogatott irányítását Fotó: Koncz Márton - Origo

"A válogatott összetartás előtt természetesen megnéztem a játékosainkat a bajnoki mérkőzéseiken is, és nem tetszett, hogy egy kicsit fásultnak láttam őket, nem volt jó a tempó, amiben kézilabdáztak.

Viszont örülök hogy védekezésben már egyre jobb teljesítményre vagyunk képesek.

Az Eb-selejtezők és a világbajnokság alatt is értékes tapasztalatokkal gazdagodtunk. Meccsről meccsre szerettem volna, hogy fejlődjünk, ez úgy, ahogy összejött is" - foglalta össze a kinevezése óta eltelt szűk egy évet a szakember.

A mai napon Vámos Petra két gólja ma a második félidőben nagyon sokat segített nekünk, akinek a jó egyéni teljesítményére mindig szükségünk van" - beszélt Golovin a mostani meccs második félidejének elejéről, amikor a mieinknek tíz percig nem sikerült gólt dobniuk.

"A kézilabdában nélkülözhetetlen a jó egyéni teljesítmény. Viszont amikor így neveljük a gyerekeket, hogy csapatként játszunk, de nem megy a csapatnak és toljuk egymásra a felelősséget, akkor nehéz dolgunk lesz. Ezekben a pillanatokban kellenek a Vámos Petrához hasonló típusú játékosok, akik ilyenkor előtérbe kerülnek" - zárta mondandóját a szövetségi kapitány.

Kuczora Csenge összesen 13 gólt dobott a magyar válogatott utolsó két Eb-selejtezős mérkőzésén Fotó: Koncz Márton - Origo

Kuczora Csenge csütörtökön Portugália ellen nyolc, a mostani meccsen öt góljával a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt. Ezt mondta az összecsapást követően:

"Nagyon örülök, hogy ennyi gólt tudtam szerezni. Én szerzem a gólokat, de nagyon sok ember segít engem ebben. Korábban kétszer is elszakadt a keresztszalagom, így összességében két évet kellett kihagynom, nagyon boldog vagyok, hogy sikerült visszatérnem erre a szintre" - mondta a 22 éves irányító-átlövő.

Mindent egy helyen az Eb-ről