Vágólapra másolva!
A Sopron Basket kedden este hazai pályán 60-42-re verte a francia Montpellier csapatát a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének első meccsén. A találkozó legszebb jelenete a magyarok csapatkaptiányának, Fegyverneky Zsófiának a nevéhez fűződi.

Az első negyed sok kapkodást és ezzel járó hibát, valamint kevés pontot hozott. A játékrész utolsó labdája azonban a Soproné volt, félpályáról jöhetett a magyar csapat oldalbedobással. A rutinos csapatkapitány, Fegyverneky kérte el a labdát, aki tudta, hogy csak egy-két másodperc van a negyedből, és miután nem volt védő a közelében, a felezővonalról eldobta a labdát, ami a dudaszó pillanatában csont nélkül hullott a gyűrűbe.

A Sopron így nem egy, hanem négy pont előnnyel mehetett az első kisszünetre, a folytatásban pedig érvényesítette nagyobb tudását. Az irányító a továbbiakban bedobott még két triplát, így végül 9 ponttal zárta a meccset.

A két csapat csütörtökön este 20 órától ismét megmérkőzik, ezúttal a francia csapat otthonában. Ha a Sopron ott is győzni tud, akkor története során ötödik alkalommal jut be az Euroliga Final Fourba.