Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyar kézilabdázó visszaverekedné magát a válogatottba

Faluvégi Rudolf, Tobias Karlsson, kézilabda
Wroclaw, 2016. január 27. Faluvégi Rudolf (b) és a svéd Tobias Karlsson az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének 2. csoportjában vívott Svédország - Magyarország mérkőzésen a lengyelországi Wroclawban 2016. január 27-én. MTI Fotó: Kovács Anikó
Vágólapra másolva!
Faluvégi Rudolf 14-szeres válogatott kézilabdázó minél több meccset játszana új csapatában, hogy ismét szóba kerülhessen a neve a válogatottnál.

"A tavalyi keresztszalag-szakadásomból felépülve elértem egy olyan fázisba, ahol a lehető legtöbb játékidőre volt szükségem ahhoz, hogy a visszanyerjem a formámat" - mondta az M4 Sport Sporthíradójában szerdán a Bajnokok Ligája-ezüstérmes játékos.

A 28 éves kézilabdázó februárban bontott szerződést a francia Cesson-Rennes csapatával, és azért igazolt a svájci Suhr Aarauhoz, hogy minél több mérkőzésen léphessen pályára.

Faluvégi Rudolf újra válogatott akar lenni Forrás: MTI/Kovács Anikó

A svájci bajnokság hetedik helyén álló klubnak sok a sérültje, ezért azonnal szüksége volt a magyar játékosra. Faluvégi irányítóként is bevethető, de a gyors klubváltás miatt arra kérte az új edzőit, hogy inkább átlövőként szerepeltessék.

"Abban bízom, hogy jó egészséggel és stabil teljesítménnyel kiérdemelhetem azt, hogy újra szóba kerüljek" - mondta a válogatottságról Faluvégi.

Mindent egy helyen az Eb-ről